ME MIA MATIA

Jeep Compass και σε υβριδικό

Στο εργοστάσιο της Fiat στην Ιταλία θα παράγεται το νέο Compass σε υβριδική εκδοχή αλλά και στις υπόλοιπες εκδόσεις του. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο από το 1994 έως και σήμερα έχει παραγάγει 7,4 εκατομμύρια οχήματα. Την παραγωγή του Compass στην plug-in υβριδική έκδοση θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις των Renegade.

Eπιστρέφει η Morris;

Ανάμεσα στις βρετανικές φίρμες που κάποτε μεσουρανούσαν στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ήταν και η Morris. Η συγκεκριμένη ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1919, ενώ η λειτουργία της τερματίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Σήμερα, η φίρμα, η οποία φημολογείται ότι ποντάρει σε κινέζο επιχειρηματία, ετοιμάζεται να λανσάρει εκ νέου ένα μικρό, επαγγελματικό όχημα, το Morris J-Type με ηλεκτροκινητήρα!

Θα δούμε Hummer σε ηλεκτρικό;

H ηλεκτροκίνηση φαίνεται να αποτελεί την αφορμή για την αναβίωση πολλών ξεχασμένων φιρμών. Οπως αναφέρει το Reuters, η General Motors έχει βάλει στο τραπέζι των πρότζεκτ της την επαναφορά της Hummer. Ωστόσο αυτή τη φορά θα βάλει στο χρονοντούλαπο τις «ρυπογόνες», λόγω υψηλών ρύπων, τετράτροχες, βενζινοκίνητες υπερπαραγωγές της, μια και η μόνη της σκέψη είναι το ηλεκτρικό Hummer.

Volvo: Μείωση των ρύπων έως 40%

H Volvo, με σύμμαχο τις νέες ηλεκτρικές εκδόσεις, τις υβριδικές προτάσεις της και τα βελτιωμένα σε ρύπους μοντέλα της, ευελπιστεί ότι μέσα σε έξι χρόνια θα έχει καταφέρει να μειώσει τους ρύπους της έως και 40%. Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 είναι ένα από τα μοντέλα που θα συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική μείωση του μέσου όρου των εκπομπών ρύπων της σουηδικής φίρμας.