Κατέβαινα πριν από λίγες μέρες την οδό Περικλέους. Παλιά επαγγελματική γειτονιά αλλά και καταφύγιο παιδικών αναμνήσεων από τότε που με έπαιρνε μαζί της η μητέρα μου όταν κατέβαινε να αγοράσει κουμπιά και φιούμπες. Λίγα έχουν αλλάξει από τότε. Απλά κάποια «κουμπάδικα» έγιναν «στρινγκάδικα». Στον αριθμό 30 ένα «διαφορετικό» μαγαζί που όμως, αντί να «ταράζει» το αστικό τοπίο, εντάσσεται απόλυτα σε αυτό. Με ανοιχτή είσοδο, τραπεζάκια έξω, πολλά φυτά. Local Green γράφει η επιγραφή του και καθώς σκέφτομαι αν θα ενδώσω στην ορθότητα της υγιεινής διατροφής που υπόσχεται το όνομά του, πέφτω επάνω σε γνωστούς. Τον Γιάννη Δελμούζο, τον Στάθη και τον Μελέτη Κρίκο και τον Χρήστο Φατσέα που τον ξέρω από… την κοιλιά της μάνας του. Οι τέσσερις τους το άνοιξαν πριν από λίγο καιρό και φαίνεται ότι κερδίζουν, σε μία «δύσκολη» γειτονιά, το στοίχημα της «πράσινης» γαστρονομικής επανάστασης που θέλουν να περάσουν στην καθημερινότητα των Αθηναίων.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ