Salomon Mountain Cup

Aπό το Κρυονέρι θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου η φετινή σειρά αγώνων Salomon Mountain Cup. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία μεγάλη ορεινή διαδρομή των 14 χλμ. και τη μικρότερη των 9 χλμ. Αμφότερες ακολουθούν μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους με διαρκή σήμανση. Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες στη σελίδα trailpro.gr, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν επίσης συμμετοχή και στο Salomon Store Κηφισιάς συμμετέχοντας στην κλήρωση για ένα Suunto 5. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 και 12 ευρώ αντίστοιχα.

Veikou Trail

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου επιστρέφει για τέταρτη χρονιά το Veikou Trail στο Αλσος Βεΐκου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν το βουνό μέσα στην πόλη σε δύο ορεινές διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων. Την απόσταση των 5 χλμ. μπορεί να την καλύψουν με Νordic Walking, ενώ για τα παιδιά υπάρχουν αγώνες 300-1.000 μέτρων ανάλογα με την ηλικία. Αφετηρία και τερματισμός είναι το δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου μέσα στο Αλσος Βεΐκου. Οι δηλώσεις είναι διαθέσιμες στη σελίδα www.veikoutrail.gr μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για τους ενηλίκους, 6 ευρώ για τους κατοίκους Γαλατσίου και δωρεάν για τους δημότες της περιοχής. Τα παιδιά τρέχουν δωρεάν.

Paplinou Trail

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας πραγματοποιεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου ημιορεινό φυσιολατρικό αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων. Η διαδρομή θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Ostria Resort & Spa Hotel και απλώνεται σε αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και άσφαλτο. Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τη σελίδα www.ostriahotel.gr. Νούμερα θα υπάρχουν επίσης στη γραμματεία του αγώνα δύο ώρες πριν από την εκκίνηση. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS της Κρήτης. Μετά τον αγώνα θα υπάρξει γεύμα για τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί φιλανθρωπική μουσική βραδιά με κρητικά εδέσματα, παραδοσιακά αποστάγματα και τοπικούς καλλιτέχνες στην πλατεία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.