Σε μια ορεινή περιοχή της Μυτιλήνης με μόλις 2.000 κατοίκους, 90 παιδιά αποδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους: οι μαθητές του Γυμνασίου Αγρας έφτιαξαν το πρώτο αντιοξειδωτικό κρουασάν στον κόσμο με μαρμελάδα από ρόδι και αρώνια, ένα υπερτρόφιμο που αναλύθηκε στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απεδείχθη πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αντιγηραντικές ιδιότητες. Το σχολείο βραβεύτηκε για το βιοτρόφιμο και πλέον οι μαθητές ετοιμάζονται να λειτουργήσουν μια εικονική επιχείρηση ώστε το «αντιοξειδωτικό κρουασάν» τους να διατίθεται στα κυλικεία άλλων σχολείων ή στην αγορά.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ