Με το ειδικό βραβείο Ξένου Τύπου & Ανταποκριτών στον Γιάννη Ανδριτσόπουλο, ανταποκριτή των «ΝΕΩΝ» στο Λονδίνο, και ένα από τα έξι βραβεία του Ιδρύματος Μπότση στον διπλωματικό συντάκτη του «Βήματος» Αγγελο Αθανασόπουλο, ο δημοσιογραφικός όμιλος της Αλτερ Εγκο μετράει δύο παρουσίες στη χθεσινή 36η απονομή των κορυφαίων διακρίσεων για τον χώρο της δημοσιογραφίας, στο Σαρόγλειο Μέγαρο. Ο Γιάννης Ανδριτσόπουλος, που έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, εργάζεται στα «ΝΕΑ» τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει δημοσιεύσει σειρά αποκλειστικών συνεντεύξεων και ρεπορτάζ με εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Αγγλίας. Ο Αγγελος Αθανασόπουλος ξεκίνησε στο «Βήμα» το 1997, καλύπτει διπλωματικό ρεπορτάζ από το 2007 και θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2010.  

Τα άλλα πέντε βραβεία του Ιδρύματος Μπότση δόθηκαν στις δημοσιογράφους Κάτια Μακρή, Ελένη Μπιλιάλη, Ιωάννα Μάνδρου, Σπυριδούλα Σπανέα και Νίκη Λυμπεράκη. Ειδικά βραβεία, εξάλλου, απονεμήθηκαν στην εφημερίδα «Σαμιακόν Βήμα» για τα 104 χρόνια λειτουργίας του, καθώς και στους: Ελενα Βαρίνου (κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ), Παναγιώτη Κακούρη (οικονομικού), Αλέξανδρο Λιδωρίκη, Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρο Τζανετάκο (τοπικής αυτοδιοίκησης), Θώμη Παληού (περιφερειακού), Μαρία Σαμολαδά (κοινωνικής προσφοράς), Βαρβάρα Γκιγκιλίνη (βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης»), Αννα Μπουσδούκου (Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης»).

Αντιστοίχως, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, στο περιοδικό «Ναυς» για το έγκυρο ναυτιλιακό ρεπορτάζ και στους: Γιάννη Πευκιανάκη, Γιώργο Μασσαβέτα, Εύα Νικολαΐδου, Ρίτα Ηλία Νάστου, Κωνσταντίνα Σγουροπούλου, Αρη Γάτα, Μάνο Σταραμόπουλο, Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, Γιάννη Κότσιφο, Νίκο Στέφο, Γιώργο Γαβαλά, Χάρη Ξύδη, Γιάννη Κορομβόκη, Μιχαήλ Αραμπατζόγλου.

Σημειώνεται ότι το Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση απονέμει κάθε χρόνο βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και ειδικά βραβεία σε δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, Διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ, και οι οποίοι διακρίθηκαν για τον σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφίας.