Τρίτη μεσημέρι. Οι τουρίστες έξω από το Μουσείο του Λούβρου είναι λιγοστοί και οι περισσότεροι αρκούνται σε αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στη γυάλινη πυραμίδα της εισόδου, καθώς το μουσείο με τη μεγαλύτερη προσέλευση κοινού παγκοσμίως είναι κλειστό. Στα έγκατά του, ωστόσο, στο υπόγειο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ως συνέχεια των εκθεσιακών του χώρων, στο Καρουζέλ, οι ενορχηστρωτές των μεγάλων εκθέσεων, διευθυντές, επιμελητές, μουσειολόγοι περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να παραλάβουν το πάσο τους και να περάσουν σε μια έκθεση διαφορετική από εκείνες που οι ίδιοι στήνουν. Εδώ τον πρώτο λόγο δεν έχουν τα έργα τέχνης, ούτε τα πολύτιμα εκθέματα, αλλά τα απαραίτητα υλικά που θα επιτρέψουν στους ειδικούς να «μαγειρέψουν» ένα γοητευτικό αποτέλεσμα. Μια διοργάνωση όπου 165 εκθέτες από όλον τον κόσμο προσφέρουν ό,τι χρειάζεται ένα μουσείο για την «κουζίνα» του ώστε να «σερβίρει» στο κοινό του τους θησαυρούς του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ