Η χρήση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, αντιοξειδωτικών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον δυτικό κόσμο. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι περισσότερο από το ένα πέμπτο του πληθυσμού χρησιμοποιεί συστηματικά τέτοια σκευάσματα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες μπορούν να μειώσουν το φορτίο των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, προστατεύοντας θεωρητικά από τη βλάβη στο DNA που μπορούν αυτές να προκαλούν. Για τον λόγο αυτόν, οι αντιοξειδωτικές ουσίες – είτε ως συμπληρώματα διατροφής είτε ως συστατικά τροφών στις οποίες εμπεριέχονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις – έχουν μελετηθεί εκτεταμένα για την πιθανή προφυλακτική τους δράση στην εμφάνιση καρκίνου. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ