Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Μαρκ Τερ Στέγκεν είναι ο πρεσβευτής του γρήγορου, σπορ μοντέλου της Seat, Cupra Leon. To νέο μοντέλο προσδοκά δυναμική είσοδο στην κατηγορία των γρήγορων αυτοκινήτων με οικογενειακό μανδύα. Ο 28χρονος τερματοφύλακας θα έχει ως βασικό του μοντέλο για τις μετακινήσεις του ένα συλλεκτικό Cupra Ateca Limited Edition.

Δεύτερη ζωή

στις μπαταρίες

χάρη στη Nissan

Η Nissan, με σύμμαχο τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Warwick, δίνει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών μπαταριών ιόντων λιθίου. Κονώς, δίνεται δεύτερη ζωή σε μπαταρίες που έχουν εκπληρώσει την πρωταρχική αποστολή τους. Οπως αναφέρεται, πολλές μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion) έχουν αρκετή διάρκεια ζωής ακόμα και μετά τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου για χρήσεις «δεύτερου κύκλου», τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

Το γρήγορο Toyota GR Yaris των 261 ίππων

To γρήγορο Toyota GR Yaris, που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα το δούμε στην Ελλάδα, κοστίζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία από 33.200 ευρώ! Το μοντέλο, που έχει φτιαχτεί με τη βοήθεια της ομάδας από το WRC, φέρει κινητήρα 1,6 λίτρων με 261 ίππους και είναι τετρακίνητο. Σε επιδόσεις, με τη χρήση κιβωτίου έξι σχέσεων η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 5,5” ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Στη Γάνδη η καρδιά ηλεκτρικών της Volvo

Στη Γάνδη η Volvo εγκαινιάζει μια νέα γραμμή παραγωγής κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge. Η σουηδική εταιρεία θέλει να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα έως και 40% έως το 2025, ενώ επιθυμεί το 50% των πωλήσεών της να προέρχεται από τα ηλεκτρικά μοντέλα της!