Τo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, αναστέλλει τις παρακάτω προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι τις 24.3.2020: «Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας» (18/3), «Frankfurt Radio Symphony – Andrés Orozco-Estrada, Joshua Bell» (21/3), συναυλία «Ηρωες ΙΙ – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας» (24/3). Ανακοινώθηκε ότι οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και για οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Το αντίτιμο του εισιτηρίου θα επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο που αυτό αγοράστηκε (τηλεφωνικά ή μέσω Διαδικτύου: επιστροφή  σε πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες – αγορά από τα ταμεία: επιστροφή από τα ταμεία με την προσκόμιση του αντίστοιχου αποκόμματος). Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναστέλλει τη λειτουργία της Δραματικής Σχολής και των Θεατρικών Εργαστηρίων, ενώ ακυρώνει τις ξεναγήσεις, τις παραστάσεις της Βρεφικής, Παιδικής και Νεανικής Σκηνής καθώς και του Θεάτρου Σκιών.

Αναβάλλονται, εξάλλου, το OPEN HOUSE Athens 2020 (4-5 Απριλίου), η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στο Principal Theatre της Θεσσαλονίκης (3/4), το το BCC Festival Χορού μεταφέρεται στις 15, 16 και 17/5 στο Θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης (για επιστροφές χρημάτων, τηλ. 2310 63 15 11).

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανακοίνωσε ότι όλες οι δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΟΠΑΝ έχουν απολυμανθεί πλήρως, ενώ έχουν αναρτηθεί σε όλα τα δημοτικά γυμναστήρια οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό. «Σε περίπτωση κυβερνητικής απόφασης για γενική παύση λειτουργίας θεάτρων και άλλων πολιτιστικών χώρων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση». Σήμερα αναμενόταν η απόφαση των επιχειρηματιών των ελεύθερων θεάτρων, χωρίς να αποκλείεται το κλείσιμο των χώρων.