ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Στην Ελλάδα το υβριδικό SX4 S-Cross Hybrid

Στην ελληνική αγορά προστίθεται μαζί με τα άλλα δύο υβριδικά μοντέλα της Suzuki, τα Vitara και Swift Sport Hybrid, και το SX4 S-Cross Hybrid, το οποίο εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Το SX4 S-Cross Hybrid «φοράει» τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα K14D χωρητικότητας 1,4 λίτρων με απόδοση 129 ίππων. Θα καταναλώνει 4,9 λίτρα/100 χλμ. Η τιμή του ξεκινά από 18.810 ευρώ.

BMW: Κόβει κινητήρες εσωτερικής καύσης

Στο πλαίσιο της ανάγκης για δραστική μείωση των ρύπων, η BMW ανακοίνωσε πως το 2021 θα καταργήσει περίπου το 50% των εκδόσεων με θερμικά μοτέρ από την γκάμα της. Πιο συγκεκριμένα, η BMW ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος της φίρμας είναι να επιτευχθεί με πιο δραστικό τρόπο η μετάβαση για τη δημιουργία βελτιωμένων, έξυπνων αρχιτεκτονικών για οχήματα – με έμφαση στην αύξηση των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης.

Προηγμένο σύστημα φωτισμού στο νέο Golf

Tο νέο Golf προσφέρει το πιο προηγμένο τεχνολογικά σύστημα στον τομέα του φωτισμού  Συγκεκριμένα, το γερμανικό μοντέλο διατίθεται με το προηγμένο σύστημα IQ.LIGHT με προβολείς LED matrix. Κύριο χαρακτηριστικό του ότι συνολικά αποτελείται από 22 ανεξάρτητα στοιχεία LED ανά προβολέα που προσφέρουν κορυφαία τεχνολογία φωτισμού και κορυφαίο επίπεδο ορατότητας σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Οι τεχνολογικά προηγμένοι προβολείς χρησιμοποιούν δεδομένα από την μπροστινή κάμερα του Golf, από το σύστημα πλοήγησης και από το σύστημα διεύθυνσης. Το σύστημα, μεταξύ των λειτουργιών, μπορεί να διατηρεί συνεχώς ενεργή τη μεγάλη σκάλα, με σκιάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της δέσμης φωτός, ώστε να μην ενοχλούνται οι οδηγοί των αντίθετα διερχόμενων ή των προπορευόμενων οχημάτων.

Μικρό ηλεκτρικό από τη VW

Μπαράζ ηλεκτρικών μοντέλων με το σήμα ID θα δούμε από τη VW που θέλει διακαώς να γίνει ο ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια. Για αυτόν τον λόγο και με σήμα την αμιγώς ηλεκτρική «μπράντα» ID θα προχωρήσει, μετά το ID3 και το ID4, και σε ένα ακόμη πιο μικρό, το ID1. Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά θα το δούμε να κυκλοφορεί μετά το 2023.