Τελικά τι είναι αυτό το οποίο «διασκεδάζει» περισσότερο τους ανθρώπους όταν μένουν (αναγκαστικά αυτό το διάστημα) στο σπίτι; Κάποιος θα απαντούσε τα ηλεκτρονικά ή τα επιτραπέζια παιχνίδια, η ανάγνωση καλών βιβλίων, η παρακολούθηση ταινιών στο Netflix, η συζήτηση με ένα φλιτζάνι ζεστό αρωματικό καφέ. Ολα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα πιάτα καλομαγειρεμένων, «ευφάνταστων» αρκετές φορές (εδώ υπάρχει κίνδυνος ως προς το αποτέλεσμα, αλλά δεν πειράζει) φαγητών. Οι Ελληνες ακολουθούν τη μεγάλη «τάση» που επικρατεί παγκοσμίως και μαγειρεύουν στο σπίτι. Μαγειρεύουν συνέχεια. Πρόκειται για μια συνήθεια η οποία εξελίσσεται σε πραγματική… μανία. Οι πάντες μέσα στο σπίτι μαγειρεύουν. Οι οικοδέσποινες, βοηθούμενες πολλές φορές από τα παιδιά, ιδιαίτερα τώρα που ετοιμάζονται τα μυρωδάτα κουλουράκια βανίλιας για το Πάσχα, και οι σύζυγοι. Οι άνδρες που πριν από λίγα χρόνια «σνόμπαραν» τη συγκεκριμένη διαδικασία (γελούσαν μάλιστα ειρωνικά όταν κάποιοι επώνυμοι επιχειρηματίες ή άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου δημιουργούσαν πάνω από τις κατσαρόλες) τώρα μαγειρεύουν σαν τρελοί! Τα πολυτελή, μεγάλου συνήθως μεγέθους, βιβλία τα οποία φέρουν τις υπογραφές διάσημων σεφ έχουν γίνει ανάρπαστα. Οι Ελληνες διαβάζουν συνταγές ελλήνων chefs και pastry chefs, όπως επίσης διάσημων συναδέλφων τους του εξωτερικού. Διαβάζουν και δημιουργούν από μακαρονάδες που έχουν αυτό το «διαφορετικό», κρεατικά, ψαρικά, ευφάνταστες, «δύσκολες» σάλτσες μέχρι πεντανόστιμα γλυκά. Κάποια έργα τέχνης «απεικονίζουν» την αγάπη για το φαγητό. Εξαιρετικός ο πίνακας «Νεκρή φύση με καρπούζι» του Κολομβιανού Φερνάντο Μποτέρο (1992), όπως και του Ρενουάρ με τίτλο «Εορταστικό γεύμα» (1881).
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ