Ενας στενός φίλος μου έλεγε ότι γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος ζούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο εξωτερικό συνήθιζε όταν επιθυμούσε να προσθέσει κάποιο ιδιαίτερο τυρί στο φαγητό που ο ίδιος ετοίμαζε να στέλνει το ιδιωτικό του αεροπλάνο στην Ελβετία. Ο επιχειρηματίας, κάτοικος τώρα Αθηνών, παραμένει δεινός μάγειρος. Αφιερώνει ατελείωτες ώρες στην κουζίνα, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Ενας άνθρωπος ο οποίος λατρεύει τα σπάνια έργα τέχνης (στη συλλογή του υπάρχουν Πικάσο, Γκογκέν, Ντε Κίρικο, Τζεφ Κουνς, Σαγκάλ κ.ά.) και τα «ιδιαίτερης» γεύσης φαγητά. Τρέφει μεγάλη αδυναμία στη γαλλική κουζίνα. Τα φιλέτα πιπεριού που ετοιμάζει, οι φασιανοί με σάλτσα Βουργουνδίας και τα σατομπριάν είναι εξαιρετικής γεύσης. Η παρέα του απολαμβάνει συχνά το εκλεκτό μενού που σερβίρει στο σπίτι του στα βόρεια προάστια. Τα εδέσματα, παρασκευασμένα πάντα από τα καλύτερα και ακριβότερα υλικά, συνοδεύονται από συλλεκτικά γαλλικά κρασιά.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ