ΤΑΙΝΙΑ

Βασιλιάς Αρθούρος

ALPHA, 24.00

Στο εύλογο ερώτημα τι παραπάνω θα μπορούσε πλέον να προσθέσει ένας ακόμα «Βασιλιάς Αρθούρος» διασκευασμένος για τον κινηματογράφο, η απάντηση που δίνει η ταινία του Αντουάν Φουκουά χαίρει όντως καινοτομίας. Αλλωστε ο «καινούργιος» Αρθούρος δεν είναι καν ο ιππότης του Μεσαίωνα, αλλά ένας μισός ρωμαίος, μισός βρετανός στρατιωτικός του οποίου η ιστορία πολύ πιθανόν να ενέπνευσε τη δημιουργία του θρύλου που όλοι πάνω-κάτω ξέρουμε. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2004 (126′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Γυμναστική από σπίτι

MEGA, 11.20

Η πρωταθλήτρια basket Ζωή Δημητράκου θα παρουσιάζει για 20 λεπτά εύκολες αλλά και «απαραίτητες» ασκήσεις για όλους, μαζί με προτάσεις ευεξίας, για να εκτονωθούμε αλλά και να τονώσουμε την υγεία και τη διάθεσή μας.

ΣΕΙΡΕΣ

Ο παράδεισος των κυριών

ΕΡΤ2, 18.00

Η Σίλβια Κατανέο βρίσκει κραγιόν στο πουκάμισο, απόδειξη του φιλιού ανάμεσα στην Κλέλια και στον Λουτσιάνο, ενώ ο Ουόλτερ Μπέλι, δισκογραφικός παραγωγός, πείθει με απάτη την Τίνα να υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο. Στο μεταξύ, η Μάρτα και ο Βιτόριο φεύγουν για να αναζητήσουν έναν πολύτιμο πίνακα της Μαργκαρίτα Σαντ’ Εράσμο που η κοπέλα σκοπεύει να πουλήσει για να σώσει τον «Παράδεισο». Το ταξίδι θα τους φέρει κοντά όσο ποτέ άλλοτε.

Ballers

ΕΡΤ1 00.50

Ο Σπένσερ περνά μια δύσκολη νύχτα και η κατάσταση επιδεινώνεται μετά τη φραστική αντιπαράθεση που έχει με τον Ρίκι. Ενθουσιασμένος με τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του, ο Τσαρλς πηγαίνει στο νοσοκομείο να το συζητήσει με την Τζούλι. Στην προσπάθειά τους να μειωθεί η ποινή του Βέρνον, ο Τζο κι ο Ρέντζι πηγαίνουν στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ο Τζο αναζητεί τον καλύτερο τρόπο για να ανακοινώσει τα άσχημα νέα στο προσωπικό της εταιρείας. Οταν ο Τσάρλι αντιμετωπίζει για πολλοστή φορά την άσχημη συμπεριφορά του Λάρι, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η ιστορία του Θεού

ΕΡΤ2, 17.00

Ο Μόργκαν Φρίμαν θα προσπαθήσει να ανακαλύψει γιατί πιστεύουμε στα θαύματα και πώς αυτά επηρεάζουν την πίστη μας στον Θεό. Τα θαύματα, πολύ απλά, μπορεί να είναι ασυνήθιστα γεγονότα που επιβάλλουμε στο μυαλό μας να τους δώσει σημασία. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Θεός παρεμβαίνει στον κόσμο μας. Αν ισχύει αυτό, μήπως σημαίνει ότι είμαστε υποχείρια του Θεού, χωρίς ελευθερία επιλογών;