ΤΑΙΝΙΑ

Ο κύριος Μόρντεκαϊ

ALPHA, 22.00

Ως χρεοκοπημένος βρετανός αριστοκράτης, εξπέρ σε ό,τι σχετίζεται με έργα τέχνης (λόγος για τον οποίο η ΜΙ5 ζητά τη βοήθειά του), ο Τζόνι Ντεπ το παρακάνει με την αγγλική προφορά, τις γκριμάτσες και τις μούτες, λες και ο μοναδικός στόχος του είναι να μιμηθεί τον Ντέιβιντ Νίβεν. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κεπ. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2015 (97′)* ½

ΕΚΠΟΜΠΗ

Κοινωνία ώρα Mega

Mega 05.50

Καταγραφή όλων των σημαντικών γεγονότων με διαφορετική οπτική. Η πληροφορία που πρέπει να ξέρουμε τη στιγμή που προκύπτει και στον χρόνο που εξελίσσεται. Οικονομία, κοινωνία, πολιτική, διεθνείς ειδήσεις, πολιτισμός, ψυχαγωγία. Καλεσμένοι στο στούντιο οι πρωταγωνιστές των θεμάτων. Μικρόφωνο και βήμα στους πολίτες. Συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθείας συνδέσεις με τους ανταποκριτές του Mega όπου υπάρχει είδηση. Με τον Νίκο Φιλιππίδη. Μαζί του η Μπάγια Αντωνοπούλου. Σχόλιο – ανάλυση: Ντίνος Σιωμόπουλος, Τζίνα Μοσχολιού.

ΕΚΠΟΜΠΗ

Μονόγραμμα

ΕΡΤ2 20.00

Σε μια γνήσια λαϊκή φωνή, που «φέρει» ένα ήθος σπάνιο στους καιρούς μας, είναι αφιερωμένο το αποψινό επεισόδιο. Ο Μανώλης Μητσιάς σεμνός και διακριτικός δεν είναι από τους ανθρώπους που συνηθίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους στα media, ούτε και μοιάζει να τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Είναι Μακεδόνας και υπηρετεί εδώ και τριάντα χρόνια με συνέπεια και διακριτικότητα το τραγούδι, αυτό που λέμε ποιοτικό και παιδευτικό. Ποτέ δεν συμβιβάστηκε, ούτε ζήτησε την εύκολη επιτυχία. Οι σημαντικότεροι συνθέτες του καιρού μας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Δήμος Μούτσης (που τον πρωτοεμπιστεύθηκε με τα αξέχαστα τραγούδια «Ελευσίνα» και «Αυτά τα χέρια»), ο Χρήστος Λεοντής και άλλοι, του έδωσαν τραγούδια τους, τραγούδια που ανέδειξε με τη βυζαντινή φωνή του, τραγούδια που έγιναν πασίγνωστα και ταυτίστηκαν με τον τραγουδιστή.

ΣΕΙΡΕΣ

Μαύρα μεσάνυχτα

Mega 23.00

Ο Θράσος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις, να ελέγξει το μαγαζί αλλά και την οικογένειά του που διαλύεται. Η Λένα (μετά το γράμμα του Αποστόλη) είναι σίγουρη ότι ο Θράσος την έχει απατήσει με τη Σιλβή και η Πένυ εξαφανίζεται από το σπίτι χωρίς να δώσει σημεία ζωής.

Fargo

ΕΡΤ1 00.15

Στο αποψινό επεισόδιο με τίτλο «Ο νόμος του αναπόφευκτου» η Γκλόρια προσπαθεί να παρακάμψει το σύστημα, η Νίκι βρίσκεται σε ένα γνώριμο μέρος, ο Βάργκα σκαρώνει εναλλακτικό πλάνο και ο Εμιτ βγαίνει για φαγητό.