ΤΑΙΝΙΕΣ

Jackie

ΕΡΤ1, 21.30

Παράξενο ψυχολογικό δράμα του χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν («Νο», «Post mortem» κ.ά.), το οποίο αποτυπώνει στην οθόνη το πώς ο πρώτος φαντάζεται τη Ζακλίν Κένεντι (Νάταλι Πόρτμαν) μετά τη δολοφονία του συζύγου της. Tour de force ερμηνεία της Πόρτμαν, την οδήγησε στις υποψηφιότητες των Οσκαρ. Παραγωγή: ΗΠΑ/Χιλή, 2016 (89′) ***

Ο Μαύρος Πύργος

MEGA, 24.00

Διασκευή του μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ, ζωντανεύει στην αρχετυπική ιστορία της διαμάχης Κακού – Καλού, με τον Μαύρο Πύργο του τίτλου να είναι εκείνος που διατηρεί την ισορροπία του Σύμπαντος. Ο Μαυροντυμένος Ανδρας (Μάθιου Μακ Κόναχι) θέλει να τον καταστρέψει με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία και, από την άλλη πλευρά, ο τελευταίος Πιστολέρο (Ιντρις Ελμπα) προσπαθεί να τον βρει και να τον σκοτώσει για να σώσει την ανθρωπότητα. Χορταστικό υπερθέαμα με την υπογραφή του ελληνικής καταγωγής Δανού Νικολάι Αρσέλ στη σκηνοθεσία. Σε πρώτη μετάδοση από το κανάλι. Παραγωγή ΗΠΑ, 2017 (94′) ** ½

ΕΚΠΟΜΠΗ

Live news

Mega 16.40

Η ενημερωτική ατζέντα της ημέρας. Τα μεγάλα θέματα και οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας. Η ψύχραιμη ανάλυση. Το παρασκήνιο των γεγονότων. Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφει τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, φέρνει στο προσκήνιο ρεπορτάζ που θα συζητηθούν και δίνει κάθε χρήσιμη πληροφορία για όλες τις εξελίξεις των γεγονότων. Με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στον σχολιασμό και στην ανάλυση των πολιτικών θεμάτων της ημέρας ο Παναγιώτης Τζένος, η Ελένη Καλογεροπούλου και ο Θανάσης Μαυρίδης.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Οι εξεγερμένοι

ΕΡΤ2 00.00

Το φιλμ των Μισέλ Αντριέ και Ζακ Κεμπαντιάν εξιστορεί τα συγκλονιστικά γεγονότα του Μάη του ’68, τα οποία συνέβησαν πριν από 52 χρόνια, κυρίως στο Παρίσι, σε ένα μοντάζ εικόνων και ντοκουμέντων που οι ίδιοι οι δύο σκηνοθέτες – μεταξύ άλλων – είχαν τότε τραβήξει μέσα από τις ακτιβιστικές ομάδες όπου συμμετείχαν. Ασπρόμαυρες εικόνες στην καρδιά των εξελίξεων, το ξεκίνημα του αγώνα από τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία (τους CRS) στους δρόμους του Καρτιέ Λατέν.

ΣΕΙΡA

Είσαι το ταίρι μου

Mega 20.50

Η Στέλλα ομολογεί στην Τούλα για ποιον… πονάει το δοντάκι της. Στο μεταξύ, οι γονείς του Νίκου, που ανησυχούν ότι η νύφη τους πλήττει, πείθουν τον Σωτήρη να την πάει στο εξοχικό τους στην Ανδρο. Η αληθινή όμως Βίκυ το μαθαίνει και αποφασίζει να πάει και εκείνη στην Ανδρο μαζί με τον Γρηγόρη!