Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολλά στη ζωή μας: τον τρόπο που εργαζόμαστε, τον τρόπο που συναναστρεφόμαστε, ακόμα και τον τρόπο που τρώμε. Με το στρες να ωθεί κατά κανόνα τους ανθρώπους στην κατανάλωση του επονομαζόμενου comfort food, κατά κανόνα αλμυρών ή γλυκών και κατά κανόνα παχυντικών προϊόντων, θα περίμενε ενδεχομένως κανείς ότι το lockdown θα έκανε τις διατροφικές μας συνήθειες χειρότερες. Και εντούτοις μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας σε 11 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έδειξε πως τρώμε πιο υγιεινά: λιγότερα έτοιμα φαγητά, περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Παράλληλα, πειραματιζόμαστε περισσότερο στην κουζίνα, δοκιμάζοντας νέες συνταγές – και πετάμε σαφώς λιγότερο φαγητό.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ