Στα 17 χρόνια της λειτουργίας του, έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο. Δύο αστέρια Μισελέν επιβεβαιώνουν πάντα την αξία του. Ο δημιουργός και σεφ του, ο Ρενέ Ρετζέπι, είναι παγκοσμίως γνωστός για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ανανέωσε και επανεφηύρε τη σκανδιναβική κουζίνα. Κατά κανόνα, χρειάζεται να κλείσει κανείς τραπέζι στο εστιατόριό του μήνες πριν και να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το κλασικό μενού των περίπου 18 πιάτων κοστίζει κάπου 355 ευρώ. Οι δύσκολοι καιροί, όμως, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις: το Noma επαναλειτούργησε χθες στην Κοπεγχάγη ως wine bar· με δύο και μοναδικά μπέργκερ στον κατάλογό του.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ