«Υπομονή» είναι η συνηθέστερη λέξη που ακούει κανείς τις τελευταίες ημέρες στα πηγαδάκια της Πλάκας. Μαγαζάτορες, εργαζόμενοι και ξενοδόχοι ανοίγουν από νωρίς τις επιχειρήσεις τους, περισσότερο για εργασίες και μερεμέτια παρά για να υποδεχτούν κόσμο. Οπως λένε, οι πελάτες δεν φαίνονται ούτε με το κιάλι, πολλώ δε μάλλον οι τουρίστες, που υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοια εποχή θα συνωστίζονταν στα στενά της γραφικότερης γειτονιάς της πρωτεύουσας. Οι συνθήκες όμως φέτος δεν είναι φυσιολογικές. Οι αναδουλειές πρωτόγνωρες. Η επέλαση του κορωνοϊού «γονάτισε» τους επαγγελματίες του τουρισμού, με τους περισσότερους εξ αυτών να μην έχουν κάνει ούτε σεφτέ από προχθές, οπότε και άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης. Μάλιστα, τα κατεβασμένα ρολά μαρτυρούν ότι περισσότεροι από τους μισούς – και ιδίως όσοι εμπορεύονται σουβενίρ – θεώρησαν ότι η επαναλειτουργία τους είναι ανούσια.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ