ΤΑΙΝΙΑ

Λευκοί ιππότες

ΕΡΤ3, 22.00

Ο Βενσάν Λιντόν υποδύεται τον Ζακ Αρνό, τον αρχηγό μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης ονόματι «Move for Kids», η οποία έχει αναλάβει τη μετακίνηση προς τη Γαλλία 300 ορφανών, θυμάτων του εμφύλιου πολέμου στο Τσαντ. Σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι η αποστολή είναι μια τρομερά επικίνδυνη για όλους βουτιά στην παράνοια, με δεκάδες εμπόδια προερχόμενα από δεκάδες διαφορετικά μέτωπα. Το αποτέλεσμα; Πολύ συχνά ο Ζακ αναγκάζεται να επινοεί τους δικούς του κανόνες σε αυτό το δυνατό πολιτικό δράμα του Γιοακίμ Λαφός, εμπνευσμένο από πραγματικά περιστατικά. Παραγωγή: Γαλλία, Βέλγιο, 2015 (105′) ***

ΣΕΙΡΕΣ

Ο Παράδεισος των κυριών

ΕΡΤ2 18.00

Η μεγάλη μέρα έφτασε επιτέλους: στο σπίτι των Αμάτο γίνονται οι τελευταίες πυρετώδεις ετοιμασίες για τον γάμο του Αντόνιο με την Ελενα, που πριν μπουν στην εκκλησία τούς περιμένει μια έκπληξη. Στο μεταξύ ο Βιτόριο και ο Ουμπέρτο μπαίνουν στο δάσος ψάχνοντας τη Μάρτα.

Οι δυο ξένοι

Mega 18.30

Και φθάνουμε αισίως στη «Βραδιά του Οπλίτη». Στο στρατόπεδο επικρατεί ένα απίστευτο κομφούζιο, με τα παιδιά της σχολής να προετοιμάζονται να αποδώσουν αρχαίους τραγικούς στους «σκυλάδες» σμηνίτες, ενώ ο Τόλης, εκτός της ανάληψης των υψηλών καθηκόντων του τελετάρχη, έχει την έγνοια του να βρει διάφορους τρόπους να ξεμοναχιάσει τη Χαρούλα χωρίς να τους πάρει μυρωδιά ο Καραμάνος.

Η ώρα της πτώσης

ΕΡΤ1 00.15

Ο Πολ Σπέκτορ μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο του Μπέλφαστ, όπου ο δρ Τζο Ο Ντόνελ (Ρίτσαρντ Κόιλ) και η νοσοκόμα Κίρα Σέρινταν (Αϊσλινγκ Μπι) μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία και να τον κρατήσουν στη ζωή. Οταν η Κέιτι μαθαίνει τα νέα για τη σύλληψη του Σπέκτορ καθώς και για τον σοβαρό τραυματισμό του, ετοιμάζει σχέδιο για να τον βοηθήσει. Ενώ ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο που χειρίστηκε η Γκίμπσον την υπόθεση.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ες αύριον τα σπουδαία

ΕΡΤ2 20.30

Μια ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δείχνει τον δρόμο προς την έρευνα και την καινοτομία. Η ομάδα φοιτητών «Prom Racing», σχεδιάζει, κατασκευάζει και βγάζει στις πίστες το δικό της αγωνιστικό μονοθέσιο, στα πρότυπα της Formula 1. Η ομάδα ιδρύθηκε από φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών το 2008 και έκτοτε συμμετέχει στον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student, έχοντας κερδίσει πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις.