Συμβαίνουν αυτά στον χώρο της ποπ αισθητικής και της γραφιστικής. Δύο έργα αυτονομούνται από το συνολικό και αρκούν να αποτυπώσουν το ύφος του δημιουργού τους γνωρίζοντας δεκάδες αναπαραγωγές.

Αυτή ήταν και η περίπτωση του κορυφαίου αμερικανού γραφίστα Μίλτον Γκλέιζερ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Γεννημένος στις 26 Ιουνίου 1929 στο Μπρονξ, ο Γκλέιζερ σπούδασε σε κολέγιο του Μανχάταν, αλλά και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια. Το 1968 ήταν από τους συνιδρυτές του περιοδικού «New York», όπου διετέλεσε design director για εννέα χρόνια.

Το 1977 δημιούργησε τον λογότυπο «I love NY», έπειτα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τις ανάγκες μιας τουριστικής καμπάνιας.

Το logo έγινε πολύ δημοφιλές, «ξεπερνώντας κάθε προσδοκία», εξηγούσε ο ίδιος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το 2018. Στη συνέχεια μία ακόμα εμβληματική σύνθεση που ήρθε για να μείνει (και να κοπιαριστεί) ήταν ο Μπομπ Ντίλαν με την ψυχεδελική κόμη (το πόστερ είχε συμπεριληφθεί στο άλμπουμ «Greatest Hits» του καλλιτέχνη, το 1967). Ο σχεδιαστής είχε τιμηθεί με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών το 2009, το οποίο τού απένειμε ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κι έγινε έτσι ο πρώτος γραφίστας που βραβεύτηκε με την υψηλότερη διάκριση που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση στους καλλιτέχνες.