Οι ελπίδες για το άνοιγμα των κινηματογράφων Απόλλων και Αττικόν εντός του Δεκεμβρίου φαίνεται πως πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στην υλοποίησή τους, αφού το άρθρο 94 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων που εμπλέκονται με το εν λόγω ακίνητο: των ιδρυμάτων Δεκόζη-Βούρου και Βούρου-Ευταξία/Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Το άρθρο αναμένεται να λύσει τον γόρδιο δεσμό ανάμεσα στα δύο αδελφά ιδρύματα, ενώ ανεξαρτήτως των δύο προηγουμένων απεμπλέκει κι ένα εξίσου σημαντικό αλλά με πολλά επίσης προβλήματα ίδρυμα, το Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου που διατηρεί και το ομώνυμο μουσείο κάτω από τη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης.

…και οι κινηματογράφοι

Οι ρυθμίσεις που αφορούν τη συγχώνευση των δύο πρώτων ιδρυμάτων θα έχουν ψηφιστεί ως τις 29 Ιουλίου – εξέλιξη που επιβεβαιώνει πλήρως το προ ημερών ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» -, οπότε πλέον δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις. Από τη στιγμή που σύμφωνα με τους ιθύνοντες είναι έτοιμες οι μελέτες για την αποκατάσταση της εισόδου των κινηματογράφων, δεν έχουμε παρά να μετράμε αντίστροφα μέχρι την ημέρα που θα ανάψουν και πάλι οι μηχανές προβολής στις δύο αίθουσες της οδού Σταδίου.

Πρόστιμα από το ΕΣΡ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star και Σκάι για τη δημοσιοποίηση δικογράφων από την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Συγκεκριμένα, το Star τιμωρήθηκε με 30.000 ευρώ για την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενώ ο Σκάι με 20.000 ευρώ για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μαζί σου». Η απόφαση του ΕΣΡ αφορούσε αποσπάσματα που βγήκαν στον αέρα τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 2018.