ΤΑΙΝΙΑ

Ματωμένος γάμος

ΕΡΤ2, 23.45

Κινηματογραφική εκδοχή του έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, στην οποία η νεαρή σκηνοθέτρια Πάουλα Ορτίθ εστίασε αποκλειστικά στο ερωτικό κομμάτι της ιστορίας ρίχνοντας το βάρος στη γυναίκα (ο ισπανικός τίτλος, «La Novia», σημαίνει «Η νύφη»). Η γυναίκα την οποία ακούμε μόνο ως η Νύφη (Ινμα Κουέστα) είναι διχασμένη ανάμεσα σε δύο άντρες: τον Γαμπρό (Ασιέρ Ετσεαντία), τον οποίο πρόκειται να παντρευτεί, και τον μεγάλο της έρωτα, τον Λεονάρντο (Αλεξ Γκαρσία), ήδη παντρεμένο και πατέρα. Παραγωγή: Ισπανία, 2015 (89′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Κοινωνία ώρα Mega

Mega 05.30

Η επικαιρότητα όπως διαμορφώνεται στο ξεκίνημα της ημέρας. Ολα όσα μας απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Καταγραφή όλων των σημαντικών γεγονότων με διαφορετική οπτική. Η πληροφορία που πρέπει να ξέρουμε τη στιγμή που προκύπτει και στον χρόνο που εξελίσσεται. Οικονομία, κοινωνία, πολιτική, διεθνείς ειδήσεις, πολιτισμός, ψυχαγωγία. Καλεσμένοι στο στούντιο οι πρωταγωνιστές των θεμάτων.

ΣΕΙΡΕΣ

Πενήντα-πενήντα

Mega 22.00

Ο Νικηφόρος, ο Μίμης και ο Παύλος μπουκάρουν στο δωμάτιο του Κίμωνα και σοκάρονται με αυτό που ανακαλύπτουν. Ο Κίμωνας προσπαθεί να τους εξηγήσει αλλά ο Μίμης δεν κάθεται να ακούσει. Ντροπιασμένος θέλει να φουντάρει απ’ την ταράτσα. Τον σώζουν και τον πείθουν τελικά ότι όλα τα έκανε ο Κίμωνας για να ζηλέψει η Βίβιαν. Αυτά όμως που έχουν συμβεί τελευταία φορτίζουν αρνητικά τον Μίμη και την Ξανθίππη, με αποτέλεσμα να μην έχουν διάθεση για τα ερωτικά τους παιχνιδάκια.

H κυρία υπουργός

ΕΡΤ2 21.00

Η κυβέρνηση απειλείται με «λουκέτο» εξαιτίας του προϋπολογισμού και η Ελίζαμπεθ πρέπει να βρει μια λύση για να μπορέσει να ηλεκτροδοτηθεί ένας καταυλισμός σύρων προσφύγων στον Βόρειο Λίβανο προτού ξεκινήσουν διαδηλώσεις εξαιτίας της έλλειψης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ντιμίτρι εξαφανίζεται και ο Χένρι προσπαθεί να τον εντοπίσει.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Στον κόσμο του Σύμπαντος

ΕΡΤ1 17.15

Οι γιγάντιοι γαλαξίες Χίμικο και ο Ορότσι που ανακάλυψε για πρώτη φορά ένας ιάπωνας αστρονόμος τυγχάνουν μεγάλης διεθνούς προσοχής. Η απόσταση που χωρίζει τον γαλαξία Χίμικο από τη Γη είναι 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός και είναι ο παλαιότερος γαλαξίας που ανακαλύφθηκε ποτέ. Ο Ορότσι είναι 50 φορές μεγαλύτερος από τον Γαλαξία μας. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό κινούμενο σχέδιο σύγκρουσης γαλαξιών, όπως αυτό που οδήγησε στη γέννηση αυτών των δύο γιγάντων.