Με εισπράξεις 1,3 δισ. δολαρίων το «Black Panther» έγινε μία από τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών. Ταυτόχρονα η επιτυχία της ταινίας σηματοδότησε μια στιγμή ελπίδας, υπερηφάνειας και ενδυνάμωσης την οποία αισθάνθηκαν οι μαύροι θεατές της. Και απετέλεσε το σημείο καμπής στο Χόλιγουντ, όπου δεκαετίες διακρίσεων απέναντι σε μαύρους πρωταγωνιστές ξεπεράστηκαν δίνοντας προβάδισμα σε μια νέα εποχή με περισσότερες ευκαιρίες ανάδειξης των μαύρων καλλιτεχνών. Ο Τσάντγουικ Μπόζμαν είχε προσθέσει έναν σημαντικό λίθο σε αυτή τη νίκη. Αλλωστε σε μια συνέντευξή του στο «Rolling Stone» το 2018 είχε αναφέρει ότι είχε παιδικά βιώματα φυλετικού εκφοβισμού όταν απλά περπατούσε στον δρόμο.

Το 2018, ο σταρ πλέον Τσάντγουικ Μπόζμαν είχε επιστρέψει στο πανεπιστήμιό του για να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης άλλων σπουδαστών. «Κάποιοι από εσάς παλέψατε ακόμα και με το ίδιο το πανεπιστήμιο», έλεγε απευθυνόμενος στις μειονότητες του ακροατηρίου και τους προέτρεψε να μην εγκαταλείψουν τις επιδιώξεις τους. «Είσαι ένας ισχυρός μαύρος σε έναν κόσμο που έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν τη δύναμη, που πραγματικά δεν θέλει να είσαι υπέροχος», συνέχισε. «Λοιπόν, τι σε κάνει εκείνον που μπορεί να μένει στο ύψος του;».

Αντ’ αυτού την απάντηση την έχει δώσει ο σκηνοθέτης της ταινίας «42», όπου ο Μπόζμαν υποδύθηκε το Τζάκι Ρόμπινσον και άρχισε να ξεχωρίζει η πρωταγωνιστική του ποιότητα. Ο Μπράιαν Χέλγκελαντ επισημαίνει ότι ο πρωταγωνιστής του θύμισε τη δύναμη, την αντοχή και την αυτοπεποίθηση του αρσενικού προτύπου που χαρακτήριζαν τις ερμηνείες του Κλιντ Ιστγουντ και του Τζιν Χάκμαν τη δεκαετία του 1970. Οπως τότε εκείνοι οι σταρ έτσι σήμερα ο Μπόζμαν είχε κατορθώσει να επιβάλει το ύφος του. «Είναι ο τρόπος με τον οποίο φέρει τον εαυτό του, την ακινησία του. Εχεις ακριβώς αυτό το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι κοντά σε ένα δυνατό άτομο».