Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου – SIFF επιστρέφει και φέτος για την όγδοη διοργάνωσή του με υπαίθριες προβολές στην Ερμούπολη, με περφόρμανς στο ναυπηγείο του Ταρσανά και με ντράιβ-ιν στην Ντελαγκράτσια της Ποσειδωνίας.

Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης, που διερευνά τη θεματική «Off Season», θα γίνει την Πέμπτη 3 του μηνός στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς με την προβολή της προτελευταίας ταινίας του Μπίλι Γουάιλντερ «Φεντόρα», γυρισμένη σε μια μελαγχολική Κέρκυρα με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Χόλντεν να πλανάται σε έναν τόπο βγαλμένο από τη φαντασία, μακριά από το δράμα και τη σήψη των λόφων του Χόλιγουντ. Η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους παρουσιάζοντας τρεις διαφορετικές εκδοχές της νησιωτικής ζωής. Μια κινηματογραφική εξερεύνηση της δύναμης του Αιγαίου Πελάγους που ενώνει και χωρίζει μέσα από τις καθημερινές τελετουργίες.

Η ομάδα του SIFF για την αγαπημένη πρακτική της, τις κινηματογραφικές βραδιές ντράιβ-ιν, διοργανώνει στην Ντελαγκράτσια της Ποσειδωνίας δύο προβολές για τις 5 και 6 Σεπετμβρίου. Το «Brigadoon» (1954) του Βίνσεντ Μινέλι με τον Τζιν Κέλι σε μια κλασική ιστορία φαντασίας όσο και πραγματικότητας, αλλά και το ψυχεδελικό «Το ξενοδοχείο του νεκρού ορειβάτη» (1979) του Κρόμανοφ από την ΕΣΣΔ. Η δεύτερη βραδιά περιλαμβάνει «Το Παρίσι κοιμάται» (1924) του Ρενέ Κλερ και το «Ταξίδι του μέλιτος» (1979) του Γιώργου Πανουσόπουλου, γυρισμένο ως μια ταινία φαντασίας, εξερεύνησης ενός κόσμου όπου τα πάντα λείπουν.