ΤΑΙΝΙA

Ναυμαχία

STAR, 21.00

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Πίτερ Μπεργκ μέσω της οποίας ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη το Battleship, το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι της Hasbro: ενώ οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μια συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού, μια προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί  κάτω από την επιφάνεια του νερού. Παίζουν οι Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Rihanna. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2012 (116′) **

ΕΚΠΟΜΠΗ

Κοινωνία

ώρα Mega

Mega 05.30

Η επικαιρότητα όπως διαμορφώνεται στο ξεκίνημα της ημέρας. Ολα όσα μας απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Καταγραφή όλων των σημαντικών γεγονότων με διαφορετική οπτική. Η πληροφορία που πρέπει να ξέρουμε τη στιγμή που προκύπτει και στον χρόνο που εξελίσσεται. Οικονομία, κοινωνία, πολιτική, διεθνείς ειδήσεις, πολιτισμός, ψυχαγωγία.

ΣΕΙΡΕΣ  

H κυρία υπουργός

ΕΡΤ2 21.00

Ενας ρώσος αντιφρονούντας καταφεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες ζητώντας άσυλο, ενώ έχει κολλήσει ευλογιά. Η Ελίζαμπεθ είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον ρώσο ομόλογό της, προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

Το νησί

Mega 23.00

Απέναντι από την Πλάκα, ένα όμορφο χωριό της Κρήτης, δεσπόζει η Σπιναλόγκα, το νησί με το παλιό ενετικό φρούριο, που για δεκαετίες ήταν ο υποχρεωτικός τόπος εξορίας των λεπρών. Παρακολουθούμε από την αρχή την ιστορία της οικογένειας του Γιώργη και της Ελένης Πετράκη, των δύο πρωταγωνιστών της σειράς που ενσαρκώνουν ο Στέλιος Μάινας και η Κατερίνα Λέχου, η οποία αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η ιστορία

της θεραπαινίδας

ΕΡΤ1 00.15

Η Τζουν και η Σερένα καλούνται να διαχειριστούν μια απρόσμενη είδηση σχετικά με τη Νικόλ. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, δοκιμάζουν τις αντοχές όλων και οι επιπτώσεις τους είναι συγκλονιστικές.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Στον κόσμο

του σύμπαντος

ΕΡΤ2 17.00

Τι συνέβη στον πλανήτη μας πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια; Η θεωρία της πρόσκρουσης των αστεροειδών υπήρξε η επικρατέστερη ως η κύρια αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Σταδιακά, όμως, η θεωρία αυτή έπαψε να είναι δημοφιλής. Με την πάροδο του χρόνου, τα δεδομένα άλλαξαν χάρη στη σκληρή δουλειά νέων, παθιασμένων και άγνωστων γεωλόγων και την υποστήριξη επιστημόνων από διαφορετικούς τομείς, που οδήγησαν σε ραγδαίες εξελίξεις. Με την κάμερα της εκπομπής εξετάζουμε την αρχική ανακάλυψη ενός γιγαντιαίου κρατήρα στον βυθό του ωκεανού, που απέδειξε τη θεωρία της πρόσκρουσης των αστεροειδών.