ΤΑΙΝΙΑ

Το δόλωμα

ALPHA 01.00

Κλασική αστυνομική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας, η οποία θα γίνει το ιδανικό «δόλωμα» στις υπηρεσίες ενός χαρτοκλέφτη (Αλέκος Αλεξανδράκης). Ολα αυτά σε μια ηλιόλουστη Ρόδο και με συμπρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ανδρέα Μπάρκουλη και Αθηνόδωρο Προύσαλη. Βλέπεται πάντα ευχάριστα. Παραγωγή: Ελλάδα, 1964 (91′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Live news

Mega 16.20

Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφουν τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας και δίνουν κάθε χρήσιμη πληροφορία για όλες τις εξελίξεις των γεγονότων.

ΣΕΙΡΕΣ

Ντετέκτιβ Μέρντοχ

ΕΡΤ1 22.00

Ο Μέρντοχ μαζί με τη δρα Ογκντεν, τον Κράμπτρι και τον επιθεωρητή Μπράκενριντ είναι καλεσμένοι στον γάμο του αστυφύλακα Χίγκινς με τη Ρουθ Νιούσομ. Ωστόσο κάποιος φαίνεται να προσπαθεί επίμονα να δολοφονήσει τον γαμπρό!

Πενήντα πενήντα

Mega 22.00

Ολοι είναι αναστατωμένοι με την εξαφάνιση του Παναγιωτάκη. Οι τρεις φίλοι εξαιτίας του γεγονότος φρενάρουν λίγο τα πράγματα με το «Ου Μοιχεύσεις». Ο Μίμης στη διάρκεια της αναζήτησης του μικρού, άθελά του μαθαίνει το μυστικό της Μαρίας και μπαίνει σε δίλημμα αν πρέπει να το αποκαλύψει στον Παύλο ή όχι.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η ιστορία του Θεού

ΕΡΤ2 17.15

Σχεδόν σε κάθε θρησκεία υπάρχει κάποια μορφή που θεωρείται ο Εκλεκτός του Θεού.

Οι μουσουλμάνοι έχουν τον Μωάμεθ, οι χριστιανοί τον Ιησού, οι Εβραίοι τον Αβραάμ και τον Μωυσή. Ποια ανάγκη καλύπτουν αυτοί οι Εκλεκτοί και πώς καθοδηγούν στα ζητήματα πίστης; Ο Μόργκαν Φρίμαν αναζητά τους «εκλεκτούς» των ημερών μας, όπως το αγόρι από την Αμερική που θεωρείται η ενσάρκωση βουδιστή Λάμα.

Ο άνθρωπος

που φωτογράφισε

τον πόλεμο του Βιετνάμ

ΒΟΥΛΗ 00.30

Το 1966 ο φωτογράφος Φίλιπ Τζόουνς Γκρίφιθς επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Βιετνάμ. Το ντοκιμαντέρ μάς αποκαλύπτει τη ζωή ενός πραγματικού ανθρωπιστή, που με τις φωτογραφίες του αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο τη φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ.

Origins – Οι ρίζες

της ανθρωπότητας

ΕΡΤ1 01.45

Είμαστε πλάσματα της φωτιάς. Η αξιοποίηση της φωτιάς μάς έδωσε τη δύναμη να δημιουργούμε, να καταστρέφουμε και να μετασχηματίζουμε. Πήραμε όμως και σκληρά μαθήματα για αυτά που μπορούμε ή δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Παρακολουθούμε πώς η φωτιά διαμόρφωσε τη βιολογία μας και μας έφερε από τη σαβάνα στη Σελήνη.