Τι και αν διανύουμε μια δύσκολη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις πωλήσεις οχημάτων να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Και όμως, παρά την πανδημία, μια φίρμα, η Lamborghini, τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να καταγράψει τον καλύτερο της μήνα από πλευράς πωλήσεων, καθόλη τη διάρκεια της 57χρονης ιστορίας της. Συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία πούλησε τον περασμένο μήνα 738 αυτοκίνητα, ενώ το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, η Lamborghini κυκλοφόρησε 2.083 σπορ μοντέλα της σε όλο τον κόσμο.

Η γκάμα plug – in υβριδικών της Audi

Η Audi προσφέρει σήμερα μια πλούσια γκάμα σε Plug – in υβριδικά μοντέλα, για τις εκδόσεις A6, A7, A8, Q5 και Q7. Και φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Audi σκοπεύει να παρουσιάσει περισσότερα μοντέλα PHEV (plug – in υβριδικά) τόσο για το Audi A3, όσο και για τα SUV της, Q8 και Q3.

Πιο σπορ εκδοχή

για το Hyundai i10

H Hyundai ενισχύει την γκάμα της με το νέο i10 N Line – που ξεχωρίζει για την πιο σπορ εμφάνισή του – και διατίθεται με τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 λτ. T-GDi (μόνο το N Line) και τον 1.2 λτ. MPi. Ο σπιρτόζικος 1.000 κ. εκ.  κινητήρας τούρμπο αποδίδει 100 ίππους. Σε επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 10,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα. Σε κατανάλωση το μικρό μοντέλο πόλης υπόσχεται 4,9 λτ./100 χλμ. Κοστίζει από 14.790 ευρώ.

Τέλος η Honda

από τη Formula 1

H Honda ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Formula 1. H ιαπωνική φίρμα προμήθευε με κινητήρες τη Red Bull και την Alpha Tauri, οπότε και οι δύο αυτές ομάδες θα πρέπει να βρουν ταχύτατα νέο προμηθευτή για το πρωτάθλημα του 2021. Η  Honda αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία περνά μια περίοδο μεγάλου μετασχηματισμού και αποφάσισε να αγωνιστεί για την «επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050».