ΤΑΙΝΙΑ

Ορλάντο

ΕΡΤ2, 22.00

Μια κομψή, αθάνατη νεότητα (τέλεια στον ρόλο η Τίλντα Σουίντον) αντιλαμβάνεται το νόημα της ζωής μέσα από την οπτική πλευρά και των δυο φύλων, βιώνοντας άλλοτε ως γυναίκα, άλλοτε ως άνδρας τις κοινωνικές αλλαγές τεσσάρων αιώνων. Πέρα για πέρα απαιτητική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα και πανέμορφη εικαστικά αλληγορία της Σάλι Πότερ. Παραγωγή: Αγγλία / Ρωσία / Γαλλία /Ιταλία / Κάτω Χώρες, 1992 (93′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Live news

Mega 16.20

Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφει τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, φέρνει στο προσκήνιο ρεπορτάζ που θα συζητηθούν και δίνει κάθε χρήσιμη πληροφορία για όλες τις εξελίξεις των γεγονότων. Με πρωτοποριακό τρόπο και χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, η παρουσίαση των θεμάτων της επικαιρότητας γίνεται πιο ζωντανή και άμεση από ποτέ. Με ρυθμό, πολλές εναλλαγές, δυναμισμό και χιούμορ. Με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

ΣΕΙΡΕΣ

Λογική και ευαισθησία

ΕΡΤ2 18.15

Συντετριμμένη μετά τον θάνατο του συζύγου της, η κυρία Ντάσγουντ, σύμφωνα με τον νόμο, χάνει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του που περνά στον πρωτότοκο γιο από τον πρώτο του γάμο, προς μεγάλη ικανοποίηση της συζύγου του Φάνι. Η κυρία Ντάσγουντ και οι κόρες της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να μετακομίσουν στην αγροικία του εξαδέλφου της, σερ Τζον Μίντλετον, στο Ντέβονσαϊρ. Ιδιαίτερη αναστάτωση αισθάνεται η μεγαλύτερη κόρη Ελινορ, η οποία έχει ερωτευτεί τον Εντουαρντ Φέραρς, τον ευγενικό εξάδελφο της Φάνι Ντάσγουντ.

Το νησί

Mega 23.00

Οι Σπιναλογκίτες αποβιβάζονται στην Πλάκα. Οι Πλακιώτες τους υποδέχονται με συγκίνηση και χαρά. Η αρρώστια νικήθηκε! Οι αγώνες και οι αγωνίες γιατρών και ασθενών ανταμείφθηκαν… Το γλέντι ανάβει. Η πρόταση του Κυρίτση στη Μαρία κάνει την ευτυχία και των δυο τους μεγαλύτερη. Η Αννα κι ο Αντρέας, φτάνοντας στην Πλάκα, καβγαδίζουν. Εκεί θα παιχτεί η τελευταία πράξη ενός δράματος όπου θύτης και θύμα, τυφλωμένοι από το πάθος τους, θα κλείσουν κάθε πόρτα στη λογική και θα ορίσουν τις μοίρες τους αλλά και τις μοίρες των οικογενειών τους.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Origins – Οι ρίζες της ανθρωπότητας

ΕΡΤ1 02.00

Παρακολουθούμε τον άνθρωπο να χτίζει έναν κόσμο που σχεδίασε ο ίδιος. Από τις αχυροκαλύβες ως τους ουρανοξύστες, η έννοια του καταφυγίου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για νέες τεχνολογίες και κοινωνίες. Σήμερα βρισκόμαστε σχεδόν παντού όπου θα θέλαμε να είμαστε. Με τα κτίσματά μας κυριαρχούμε στο τοπίο. Δεν μας προστατεύουν μόνο, αλλά μας καθορίζουν. Αντιπροσωπεύουν το όνειρό μας για τον σύγχρονο κόσμο. Παρακολουθούμε πώς δώσαμε μορφή στον κόσμο γύρω μας και πώς ο κόσμος καθόρισε εμάς.