ΤΑΙΝΙΑ

Δεσποινίς διευθυντής

ALPHA 01.20

Αυστηρή πολιτική μηχανικός (Τζένη Καρέζη) «λιώνει» όταν τη χτυπά ο έρωτας για τον υφιστάμενό της (Αλέκος Αλεξανδράκης). Αξέχαστη ρομαντική κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής καθότι το κοινό της ανανεώνεται. Παραγωγή: Ελλάδα, 1964 (94′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Κοινωνία ώρα Mega

Mega 05.30

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη μεταφέρουν με άποψη, ρυθμό, ταχύτητα, αξιοπιστία αλλά και χιούμορ την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας και όλων των θεμάτων που πρέπει να γνωρίζουμε για το ξεκίνημα της ημέρας. Μαζί τους η ενημερωμένη ομάδα ρεπόρτερ και σχολιαστών. Από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπου υπάρχει είδηση, με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις αλλά και διαρκή επαφή με τους τηλεθεατές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα σχόλιά τους, τις παρεμβάσεις τους αλλά και τις πληροφορίες για κάθε θέμα που πρέπει να αναδειχθεί.

Στα άκρα

ΕΡΤ2 20.00

Πώς μπορεί μια ήττα να μετατραπεί σε νίκη; Γιατί η Ελλάδα είναι η πιο άνομη κοινωνία της Ευρώπης; Μας δίδαξε τελικά η κρίση; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απόλαυσης και χαράς; Γεννιέται ή γίνεται κάποιος ομοφυλόφιλος; Ποια είναι η ενδεδειγμένη στάση της οικογένειας απέναντι στους εφηβικούς πειραματισμούς σχετικά με την ταυτότητα φύλου; Ο πατήρ Βασίλειος Θερμός, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, συζητεί με τη Βίκυ Φλέσσα και αναλύει – μεταξύ άλλων – τα παραπάνω ζητήματα.

ΣΕΙΡΕΣ

Ευτυχισμένοι μαζί

Mega 21.00

Στον Διονύση δεν αρέσει καθόλου η οικειότητα που βλέπει ανάμεσα στην Εύα και στον Μάρκο. Πείθεται, όμως, ότι τους έχει παρεξηγήσει. Η Εύα, ο Μάρκος, ο Μήτσος και η Αφρούλα τα πηγαίνουν χάλια στο σχολείο. Δεν διαβάζουν γιατί τους απασχολεί ο έρωτας. Η Ελένη προσπαθεί να ανακαλύψει με ποιους είναι ερωτευμένα τα παιδιά. Η καινούργια κολλητή της Φίφης, η Κωνσταντίνα, την παρακαλεί να μιλήσει σ’ ένα αγόρι που της αρέσει, γιατί εκείνη ντρέπεται.

Ο επιθεωρητής Μεγκρέ

ΕΡΤ1 22.00

Η Αρλέτ, μια στρίπερ σ’ ένα από τα πολλά κλαμπ της περιοχής, αναφέρει συζήτηση που άκουσε κρυφά σχετικά με επικείμενο φόνο. Οταν όμως τα λεγόμενά της ληφθούν σοβαρά υπόψη, θα είναι ήδη αργά και η Αρλέτ θα βρεθεί στραγγαλισμένη…

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το τέλος της αποικιοκρατίας

ΕΡΤ2 17.15

Η σειρά αφηγείται μια σκληρή και παγκόσμια ιστορία, πάνω στην οποία βασίζεται η πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου. Η βία κι η αδικία των ευρωπαίων αποικιοκρατών πυροδοτεί μια βουβή οργή των αυτόχθονων πληθυσμών σε Αφρική και Ασία. Από την εξέγερση, το 1858, των Σιπάι, όπως ονομάζονταν οι Ινδοί που υπηρετούσαν στον στρατό κατοχής των Αγγλων, έως τη δημιουργία της Δημοκρατίας του Ριφ, το 1926, προτού καταρρεύσει έναν χρόνο αργότερα, αναδύονται εμβληματικές προσωπικότητες υπέρ της ανεξαρτησίας.