Ανανεώνεται το ραντεβού των σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένες παραστάσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών 2020 αλλά η πανδημία τις μετέφερε για το επόμενο καλοκαίρι. Βρέθηκε όμως τρόπος για να συναντηθούν οι Τόμας Οστερμάγιερ, Κρίστοφερ Ρίπινγκ και Ουλίσες Αλβαρες από την ομάδα της Μαγκί Μαρέν με την ελληνική δημιουργία νωρίτερα, μέσα από τα Long Weekends. Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων που εκτείνονται σε τριήμερα masterclasses – Παρασκευή και Κυριακή, Πειραιώς 260, 5-9 μ.μ. – τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου και προσφέρουν έναν πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας με τη διεθνή. Στο πρώτο workshop το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φιλοξενεί τον νεαρό, βραβευμένο σκηνοθέτη Κρίστοφερ Ρίπινγκ (6, 7 και 8 Νοεμβρίου). Ακολουθεί ο δημοφιλής στο ελληνικό κοινό γερμανός σκηνοθέτης Τόμας Οστερμάγιερ. Τη σκυτάλη θα πάρει η τέχνη του Χορού με ένα Long Weekend από την ομάδα της Μαγκί Μαρέν, το οποίο θα διδάξει ο καταξιωμένος χορευτής Ουλίσες Αλβάρες.

Μία επαφή πολύτιμη και δημιουργική, που αποτελεί ζητούμενο για κάθε δημιουργό, αφού απαντά στην ανάγκη των καλλιτεχνών (σκηνοθετών, χορευτών, ηθοποιών, χορογράφων, μουσικών, δραματουργών κ.ά.), να δραστηριοποιηθούν εκ νέου στη φετινή δύσκολη συγκυρία και να καλλιεργήσουν τα εργαλεία τους.

Να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επεκτείνει τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου με μία σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες. Οι δράσεις του Open Plan έχουν σχεδιαστεί άλλες για επαγγελματίες και άλλες για το ευρύτερο κοινό και έχουν δωρεάν συμμετοχή για όλους. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 22 Οκτωβρίου στο greekfestival.gr/long-weekends-forma-prosklisis-endiaferontos/