Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 επιβάλλοντας μέτρα (lockdown) που συνήθως περιλαμβάνουν περιορισμούς στη λειτουργία εστιατορίων, μπαρ και ορισμένων μη απαραίτητων καταστημάτων. Η υπόθεση πίσω από αυτούς τους περιορισμούς είναι ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους. Μια πρόσφατη δημοσίευση στο Nature παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι μέρη όπως εστιατόρια, γυμναστήρια και καφετέριες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ