Αρνητικά επιδρά στην υγεία μας αλλά και στον πλανήτη η διατροφή που ακολουθούμε στην Ελλάδα. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τη νέα έρευνα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση («Bending the Curve: The Restorative Power of Planet – Based Diets») στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν τα διατροφικά μοντέλα από 147 χώρες και Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί από 75 χώρες. Στην Ελλάδα καταναλώνουμε, σύμφωνα με την έκθεση, κόκκινο κρέας σε οκταπλάσια ποσότητα από τις προβλεπόμενες μερίδες της μεσογειακής διατροφής (που είναι φιλική προς το περιβάλλον) αλλά και τις συστάσεις του Εθνικού μας Διατροφικού Οδηγού, γεγονός που εκτοξεύει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) που σχετίζονται με την τροφή. Την ίδια στιγμή, έχουμε μειώσει την κατανάλωση οσπρίων, καθώς τρώμε λιγότερη από τη μισή ποσότητα που προτείνει η μεσογειακή διατροφή.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ