Η μεσογειακή διατροφή έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2), χωρίς να είναι εμφανείς οι βιολογικοί μηχανισμοί. Για να προσδιοριστούν οι βιοδείκτες στη μεσογειακή διατροφή που μειώνουν τον κίνδυνο για ΣΔ2 στον αμερικανικό πληθυσμό, διοργανώθηκε μία μελέτη που συμπεριέλαβε 25.317 υγιείς γυναίκες. Η πρώτη εκτίμηση των συμμετεχουσών έγινε μεταξύ Σεπτεμβρίου 1992 και Μαΐου 1995. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τον Νοέμβριο του 1992 έως και τον Δεκέμβριο του 2017.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ