ΤΑΙΝΙΕΣ

Υπάρχει και φιλότιμο

ΜΕGΑ, 21.00

Μια από τις καλύτερες και πιο εύστοχες πολιτικές σάτιρες του ελληνικού κινηματογράφου, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα σε ρόλο υπουργού ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χωριό της εκλογικής περιφέρειάς του, πέφτει από τα σύννεφα όταν μαθαίνει την αλήθεια για το τι πιστεύει ο κόσμος γι’ αυτόν.

Πολλές από τις ατάκες της ταινίας συζητιούνται ακόμη και πολλά από τα λάθη της πολιτικής ζωής που καταγράφει η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα – και μάλιστα χειρότερα.

Οι Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου και Ανδρέας Ντούζος συμπληρώνουν το βασικό καστ. Παραγωγή: Ελλάδα, 1965 (91′)  *** ½

Η ελιά

ΕΡΤ2 23.00

Θέλοντας να επικοινωνήσει με τον παππού της, ο οποίος έπειτα από χρόνια απόλυτης σιωπής έχει σταματήσει πλέον και να τρώει, η 20χρονη Αλμα ξεκινά με έναν φίλο και τον θείο της, αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε πριν από χρόνια. Του Ισιάρ Μπογαΐν, με τους Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Αννα Καστίγιο, Πεπ Αμπρος. Παραγωγή Ισπανία, 2016 (100′) *** ½

ΣΕΙΡΕΣ

Είσαι το ταίρι μου

Mega 21.00

Η Βίκη αποκαλύπτει επιτέλους τα πάντα στον Γρηγόρη και για μια ακόμα φορά τον αφήνει στα κρύα του λουτρού. Ανοίγει την πόρτα και φεύγει. Και ενώ ο φίλος του υποφέρει ο Λάζαρος ζει το δικό του δράμα. Ο Μήτσος εξαφανίζεται. Από την άλλη για τη Στέλλα και την οικογένεια του Νίκου έχει φτάσει η στιγμή του αποχαιρετισμού.

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1 22.00

Χριστούγεννα και η οικογένεια Αντωνόπουλου ετοιμάζεται παραδοσιακά για τις γιορτές. Ο μικρός Αγγελος περιμένει να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και από την επόμενη χρονιά να έχει, επιτέλους, το ποδήλατό του, αλλά ο Στέλιος έχει στο μυαλό του επενδύσεις.

Ετσι, με τους φίλους από τη γειτονιά, αποφασίζει να αγοράσει κάποιες μεταχειρισμένες σκαλωσιές και την παλιά μπετονιέρα του Παπαδόπουλου, για να παίρνει μικροδουλειές.