Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου. Η κύρια πηγή βιταμίνης D είναι η ηλιακή ακτινοβολία και μόνο 10%-20% των απαιτούμενων αναγκών σε βιταμίνη D μπορεί να εξασφαλιστεί από διατροφικές πηγές, όπως ο σολομός, ο τόνος, ο κρόκος του αβγού, τα ιχθυέλαια και τα μανιτάρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης D [25(OH)D (επίπεδα ορού <30nmol/L or < 12ng/mL] παρατηρήθηκε στο 12,5% των Ευρωπαίων.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ