TAINIA

Ο τελευταίος

μεγάλος ήρωας

ΣΚΑΙ 02.15

Ενας 11χρονος (Οστιν Ο’ Μπράιαν), φανατικός θαυμαστής του πρωταγωνιστή ταινιών δράσης Τζακ Σλέιτερ (Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ), «εισχωρεί» στην κινηματογραφική οθόνη και συνεργάζεται μαζί του. Σεναριακό αλαλούμ σε αυτή την παράξενη περιπέτεια φαντασίας, η οποία ανήκει στις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες στην καριέρα του πρωταγωνιστή της. Το βασικό καστ συμπληρώνουν οι Αρτ Κάρνεϊ, Τσαρμς Ντανς και Αντονι Κουίν, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Τζον Μακ Τίρναν του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» με τον Μπρους Γουίλις. Παραγωγή: ΗΠΑ, 1993 (130′)  ** ½

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Μονόγραμμα

ΕΡΤ2 20.00

Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια, τα κοντοκουρεμένα μαλλιά και την τρυφερή φωνή που ταυτίστηκε με το «Νέο Κύμα» μιας αλησμόνητης εποχής, η Πόπη Αστεριάδη,   συστήνεται στο «Μονόγραμμα». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα, σε ένα σπίτι με μια μικρή αυλή, όταν ο γειτονιές της Αθήνας ήταν ακόμη ανθρώπινες. Ηταν η μικρότερη από τα τέσσερα αδέλφια της. Η γιαγιά, καθηγήτρια πιάνου, ήταν ίσως η πρώτη επιρροή της. Σε ηλικία 15 ετών τραγούδησε στα «Νέα Ταλέντα» του Γ. Οικονομίδη, μαζί με την εξαδέλφη της Λουκία Φιλιππόνη. Πέρασε τις εξετάσεις της τότε Ραδιοφωνίας της ΕΙΡ. Στην επιτροπή ήταν ονόματα κύρους της εποχής, όπως ο Μαμαγκάκης, ο Πλέσσας κ.ά.

Mega stories

Mega 00.15

Γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, άνθρωποι του θεάματος, οι «δικοί μας άνθρωποι», ξεδιπλώνουν τις δικές τους ιστορίες. Ενδιαφέρουσες, νοσταλγικές ιστορίες που ακούγονται καθισμένοι αναπαυτικά σε έναν καναπέ, απολαυστικές ιστορίες που συνοδεύουν μια όμορφη βόλτα στην πόλη, ή «φευγάτες» τις οποίες μοιραζόμαστε πίνοντας ένα ποτό!

ΣΕΙΡΑ

3ος νόμος:

«Κρεβάτι στο χώμα»

Mega 23.00

O Ανδρέας ζει με τον 20χρονο γιο του, τον Νικήτα, και τη 17χρονη κόρη του, τη Μάγδα. Μεγάλωσε τα παιδιά μόνος του, καθώς η γυναίκα του, η Γιώτα, τους εγκατέλειψε 13 χρόνια πριν. Η μητέρα της Γιώτας κατηγορεί έμμεσα τον Αντρέα ότι φερόταν άσχημα στην κόρη της και για αυτόν τον λόγο έφυγε. Τα παιδιά – ειδικά ο Νικήτας – δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτή την εκδοχή. Η Μάγδα όμως αρχίζει και το ψάχνει.