Αναφαίρετο δικαίωμα του εκάστοτε Πρωθυπουργού είναι ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος που ηγείται ο ίδιος. Το momentum επιλέγεται από τον ίδιο. Και συνήθως σηματοδοτεί επανεκκίνηση αλλά και εξειδίκευση στόχων της κυβέρνησης. Αν σήμερα μπορεί κάποιος να εξετάσει την πολιτική συγκυρία αυτή προϋποθέτει ή απαιτεί και τα δύο. Μια νέα αρχή σε ένα νέο έτος αλλά και καλύτερη στοίχιση και διάταξη των υπουργών για το στοίχημα της ανάταξης και της άρσης της πανδημικής κρίσης.

Ενα πράγμα δεν συγχωρείται. Να σέρνεται για καιρό η φημολογία μιας αναδιάταξης του κυβερνητικού σχήματος και αυτό με τη σειρά του να διαμορφώνει όρους ακινησίας ή και στασιμότητας σε στόχους και επιτελέσεις. Τώρα είναι λοιπόν η ευκαιρία του Πρωθυπουργού. Να δώσει τον τόνο και να δρομολογήσει την όποια αλλαγή θέλει. Δεν νοείται ανασχηματισμός σίριαλ ή ασκήσεις επί χάρτου.

Το μεγάλο όπλο του εξάλλου είναι το νέο συνεκτικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, τον τουρισμό, τη νέα γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Στη νέα πραγματικότητα θα μας οδηγήσει μια συνεκτική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Ενα σχήμα αποτελεσματικό. Ωθηση θα δοθεί με αυτόν τον τρόπο και δίχως να αναιρείται το όποιο κεκτημένο της μέχρι τώρα 18μηνης διακυβέρνησης. Εξάλλου από την επιτυχία της περνάει η συλλογική επιτυχία. Σε λιγότερο δε από τρεις μήνες θα συνδυασθεί η νέα αρχή και με τα 200 έτη της Ελληνικής Επανάστασης.