Οι φλαβονόλες είναι μια ομάδα φυτικών φλαβονοειδών και υπάρχουν σε φυτικά τρόφιμα, όπως κακάο, σταφύλια, μήλα, τσάι και μούρα. Οι ουσίες αυτές προσδίδουν στα φρούτα και τα λαχανικά τα φωτεινά τους χρώματα. Τα τελευταία έτη έχει γίνει γνωστό ότι έχουν ευεργετική επίδραση στην ενδοθηλιακή λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία. Νεότερα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι φυτικές ουσίες αυτές μπορεί να βελτιώνουν και την ανθρώπινη νοητική λειτουργία, αλλά οι μηχανισμοί δεν είναι γνωστοί.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ