«Οι απόψεις διίστανται. Είναι κάποιοι σκληροπυρηνικοί που θα πουν “όχι, με τίποτα, γιατί να φάω κάτι που μου θυμίζει πτώμα”, είναι κάποιοι που θα σκεφτούν “θα το δοκίμαζα” και είναι και άλλοι που θα πουν “από τη στιγμή που δεν έχουν θανατωθεί ζώα, γιατί όχι”. Κάποιος υγιεινιστής, όμως, θα πει “μα κάνει το ίδιο κακό που κάνει και το κρέας, γιατί να το βάλω στην καθημερινότητά μου”. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι μια καλή εξέλιξη για την ανθρωπότητα γιατί σίγουρα θα υπάρχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δεν θα θανατώνονται ζώα. Ο άνθρωπος εξελίσσεται, καλό είναι να εξελίσσεται και η τροφή του. Κάποτε κυνηγούσαμε, πλέον θεωρούμε βάρβαρο το να βγει κάποιος για κυνήγι και να αρχίσει να σκοτώνει. Μετά αρχίσαμε να εκτρέφουμε ζώα. Οι μελλοντικοί άνθρωποι αν δουν εικόνες από τα σύγχρονα εκτροφεία θα αναφωνήσουν “τι ήταν τούτοι οι βάρβαροι”. Οπως εμείς βλέπουμε αυτόν με την προβιά και λέμε “ο Νεάντερταλ”, κάπως έτσι θα σκέφτονται και τα αυριανά παιδιά για εμάς που εκτρέφαμε ζώα σε αυτές τις συνθήκες και μετά τα σκοτώναμε, με τον τρόπο που τα σκοτώναμε κιόλας, τα δολοφονούσαμε. Για κάποιον που θέλει να τρώει ζωική πρωτεΐνη είναι μια καλή εξέλιξη. Ως vegan, θα το δοκίμαζα από περιέργεια αλλά δεν θα ήταν το καλύτερό μου και δεν ξέρω αν θα το έβαζα στο μενού μου».
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ