ΤΑΙΝΙΑ

Γουόλ Στριτ:

Το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει

Σκάι 22.00

Υστερα από πολυετή φυλάκιση, ο πάλαι ποτέ βασιλιάς του χρηματιστηρίου Γκόρντον Γκέκο προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την κόρη του και συνεργάζεται με τον αρραβωνιαστικό της, έναν νεαρό πωλητή, αναζητώντας τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή. Του Ολιβερ Στόουν, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Σάια ΛαΜπεφ, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Παραγωγή, ΗΠΑ, 2010, (127′) ***

ΣΕΙΡΕΣ

Σχεδόν ενήλικες

Mega 21.00

Τα πράγματα αλλάζουν στους σχεδόν ενήλικες. Ο Αποστόλης ζορίζεται με τις απαιτήσεις της νέας του δουλειάς. Οι οφειλές δεν μειώνονται, ιδίως αφού η Στέλλα φροντίσει η ίδια για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του συζύγου της, καθώς ο μπαμπάς της δεν διευκολύνει την κατάσταση. Ο Θωμάς και η Ελενα μιλούν για πρώτη φορά, μετά από το αποτυχημένο ραντεβού τους και ανοίγονται ο ένας στον άλλο. Στο μεταξύ, η Νικόλ και ο Αλέξης ανεβαίνουν μαζί στη Θεσσαλονίκη για να μαζέψουν στοιχεία για την επερχόμενη δίκη. Εκεί βρίσκουν το μαγαζί υπό κατάσχεση, γεγονός που δεν τους εμποδίζει από το να μπουν μέσα και να ψάξουν.

Η τούρτα της μαμάς

ΕΡΤ1 23.00

Και το κουδούνι ξαναχτύπησε φέρνοντας άλλο ένα σοκ στην εκτροχιασμένη παρέα του σπιτιού των Πετραλώνων. Ο συχωρεμένος Μηνάς Σέκερης, κατά η διάρκεια της παραμονής του στον οίκο ευγηρίας, απ’ όπου οδηγήθηκε απευθείας στη γειτονιά των αγγέλων, είχε παντρευτεί για 6η φορά τη ρωσίδα νοσοκόμα του, η οποία σε συνέργεια με τον παπά της κλινικής είχαν παγιδεύσει τον μακαρίτη, ώστε να υπογράψει μια ακόμα διαθήκη!

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Είμαι ελεύθερος

ΕΡΤ2 00.45

Αυτό το ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία αναπαράγει τους τελευταίους οκτώ μήνες της ζωής του Λίμπερο Γκράσι, ενός απλού πολίτη και επιχειρηματία του Παλέρμο, ο οποίος δολοφονήθηκε, επειδή αντιτάχθηκε δημόσια στο κύκλωμα της μαφίας. Ο Λίμπερο Γκράσι έζησε σε μία εποχή όπου η μαφία είχε την απόλυτη δύναμη και τον έλεγχο στη Σικελία. Εναντιώθηκε μόνος του και με θάρρος, εκθέτοντας τον εαυτό του μέσω των εφημερίδων και της τηλεόρασης. Σπάζοντας τον κοινό κώδικα της σιωπής, έγινε εύκολος στόχος για τη μαφιόζικη φατρία των Μαντονία στο Παλέρμο. Εχασε τη ζωή του για την πίστη του στις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του ατόμου και της συλλογικής ανάπτυξης.