ΤΑΙΝΙΑ

Ηρεμο πάθος

ΕΡΤ2 22.00

Στιγμές από την υπόκωφη αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις ζωή της σπουδαίας αμερικανίδας ποιήτριας Εμιλι Ντίκινσον, η οποία έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της όπου φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Λάθος έρωτες, μικρές, μα και μεγάλες απώλειες και πάνω απ’ όλα ένα πνεύμα ατίθασο και αδάμαστο είναι τα στοιχεία του βίου της Ντίκινσον, την οποία υποδύεται εκπληκτικά η Σίνθια Νίξον σε αυτήν τη σπάνιας κομψότητας και ευγένειας ταινία με τη σφραγίδα του σκηνοθέτη Τέρενς Ντέιβις. Συμπρωταγωνιστούν οι Τζένιφερ Ελ, Ντάνκαν Νταφ, Τζόντι Μέι, Τζοάνα Μπέικον και ο Κιθ Καραντάιν στον ρόλο του πατέρα της Ντίκινσον. Παραγωγή: Αγγλία/ Βέλγιο, 2016 (120′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Βαβέλ

MEGA 00.10

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Φιλιππίδης προσεγγίζει με σαφή και δυναμικό τρόπο, με γρήγορο ρυθμό και σύγχρονη οπτική τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας. Οι καλεσμένοι της εκπομπής, άνθρωποι με εγνωσμένη εμπειρία στον τομέα τους, θα συμμετέχουν σε έναν διάλογο ουσίας με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

ΣΕΙΡΕΣ

Λούφα και παραλλαγή

ΕΡΤ1 19.00

Ενώ ο Παπαδόπουλος φτάνει στα σύνορα, ο Μαρλαφέκας επιστρέφει στην ΤΕΔ. Ο λοχαγός που διευθύνει το κτίριο του ΟΤΕ παραδίδει τον Σαββίδη στη Χαρά, μια χυμώδη υπάλληλο που του εξηγεί τα νέα του καθήκοντα: παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ξεσκαρτάρισμα τηλεγραφημάτων σε αναζήτηση κινήσεων που υπονομεύουν τη χούντα. Η Σίντι επισκέπτεται τον συνταγματάρχη στο γραφείο του και του ζητάει να φέρει πίσω τον μνηστήρα της.

Ντετέκτιβ Μέρντοχ

ΕΡΤ2 21.00

Μια σειρά φόνων που έχουν γίνει έτσι ώστε να μοιάζουν με αυτοκτονίες οδηγεί τον Μέρντοχ σε έναν κατά συρροήν δολοφόνο που στοχεύει τους ηλικιωμένους.

Εξαψη

MEGA 21.00

Η Κλαίρη καταθέτει μήνυση εναντίον του Γιάννου για ξυλοδαρμό. Επειτα και με τη βοήθεια της αδελφής Γλυκερίας τελειώνει με το θέμα της αναδοχής. Η Κλαίρη γίνεται ανάδοχη μητέρα, πράγμα που είχε σχεδιάσει εδώ και καιρό. Παίρνει τη μικρή Αγάπη και φεύγουν για την Αθήνα. Ο Γιάννος θυμώνει όταν μαθαίνει ότι η Κλαίρη το έσκασε και ζητά ευθύνες από την αδελφή Γλυκερία. Ο Αξιώτης συλλαμβάνεται επ αυτοφώρω, έτοιμος να σκοτώσει τη Βίκυ.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Γη: Πλανήτης – δολοφόνος

ΕΡΤ2 19.00

Σε αυτό το επεισόδιο, ένα ηφαίστειο στη Χαβάη σβήνει έναν νησιωτικό παράδεισο από τον χάρτη. Μια κατολίσθηση βράχων και κορημάτων εξαφανίζει ένα χωριό στην Ονδούρα. Και στην Καλιφόρνια, ένας πύρινος σίφουνας τρομοκρατεί μια ομάδα πυροσβεστών.