ΤΑΙΝΙΑ

Μια φανταστική γυναίκα

ΕΡΤ2 22.00

Ο χιλιανός σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο («Γκλόρια») εξετάζει την περίπτωση της Μαρίνα (πηγαίο ταλέντο η Ντανιέλα Βέγκα που δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός), μιας transsexual που μπαίνει στη δίνη του κυκλώνα όταν ο σύντροφός της (Φρανσίσκο Ρέγες) πεθαίνει από ανεύρυσμα. Ομως το βασικότερο όπλο της Mαρίνα είναι η αξιοπρέπεια και το βασικότερο όπλο του Λέλιο είναι ότι πιστεύει τυφλά σε αυτό που γυρίζει. Μια ταινία που υπερασπίζεται την ανθρωπιά, τον μόνο τρόπο για να επιβιώσει κανείς μέσα στην άβυσσο των προκαταλήψεων, της μισαλλοδοξίας και του κοινωνικού ρατσισμού. Το φιλμ απέσπασε το Οσκαρ μη αγγλόφωνης ταινίας 2018. Παραγωγή: Χιλή – Γερμανία – Ισπανία, 2017. (104′) *** ½

ΕΚΠΟΜΠΗ

Live news

Mega 16.20

Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφουν τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, φέρνουν στο προσκήνιο ρεπορτάζ που θα συζητηθούν και δίνουν κάθε χρήσιμη πληροφορία για όλες τις εξελίξεις των γεγονότων.

ΣΕΙΡΕΣ

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1 22.00

Φθινόπωρο του 1971, και οι Αντωνόπουλοι έχουν μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά. Βλέποντας πως το κομμωτήριο δεν προσελκύει πια πελατεία, η Μαίρη με τη Νανά σκέφτονται να το μετατρέψουν σε μια μπουτίκ νεωτερισμών. Στο μεταξύ, η Ελπίδα παραιτείται από την Ολυμπιακή, προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της με τον Ιαν, ο οποίος αποφασίζει να πιάσει δουλειά. Μόνο που ο τρόπος με τον οποίο βιοπορίζεται δεν θα αρέσει καθόλου στους Αντωνόπουλους.

Σχεδόν ενήλικες

Mega 23.00

Η πραγματική πραγματικότητα τρέχει με γρήγορους ρυθμούς. Ο Αποστόλης και η Νικόλ προσπαθούν να ξεφορτωθούν το πτώμα του λογιστή, αλλά είναι άπειροι σε τέτοια ζητήματα. Παράλληλα ο Αποστόλης έχει να αντιμετωπίσει τα οικογενειακά του θέματα με την Έλλη, που δεν θέλει να πει στους γονείς της ποιος τη χτύπησε και γιατί. Η Νικόλ μαθαίνει από την Αναστασία ότι κοιμήθηκε με τον Δημοσθένη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Από πέτρα και χρόνο

ΕΡΤ2 20.00

Σε μια δύσβατη κι αθέατη χαράδρα, δίπλα σε τεράστιους κοφτούς βράχους που προκαλούν δέος, σε μια περιοχή που λέγεται Δρυμώνας, είναι χτισμένο στους χρόνους των Παλαιολόγων, επί αυτοκράτορος Ανδρονίκου, το 1376, το εμβληματικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στη Φωκίδα. Η Μονή είναι γνωστή και ως μοναστήρι του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο οποίος, όπως γράφει στ’ απομνημονεύματά του, κατά την εφηβεία του είχε άδικη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό από τον ζαπίτη της Δεσφίνας και κλαίγοντας μπήκε στην εκκλησία διαμαρτυρόμενος στον Αγιο για το κακό που του συνέβη.