ΤΑΙΝΙΑ

Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ

ΕΡΤ2 23.00

Ιστορικά πρόσωπα, ο κακοποιός Τζέσε Τζέιμς, όπως και ο δολοφόνος του, ο Ρόμπερτ Φορντ, απασχόλησαν συχνά τη μεγάλη οθόνη («Σκότωσα τον Τζέσε Τζέιμς», «Οι καβαλάρηδες της σκιάς»). Η ιστορία τους ζωντανεύει ξανά διά χειρός Αντριου Ντόμινικ («Chopper»), βασισμένη σε μυθιστόρημα του Ρον Χάνσεν. Ο αυστραλός σκηνοθέτης αναπαριστά με ρεαλιστικό και εντελώς αντιηρωικό τρόπο την Αγρια Δύση του 1881, όταν ο διάσημος παράνομος Τζέσε Τζέιμς κάνει την τελευταία του ληστεία, γνωρίζοντας ότι όλοι γύρω του ονειρεύονται την αμοιβή της επικήρυξής του. Για την εσωτερική, μελαγχολική ερμηνεία του ως Τζέιμς, ο Μπραντ Πιτ κέρδισε το βραβείο αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Κάσεϊ Αφλεκ ως Φορντ προτάθηκε για το Οσκαρ Β’ ρόλου. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2007 (155′) ***

ΣΕΙΡΑ

Λούφα και παραλλαγή

ΕΡΤ1 19.00

Η Σίντυ και ο Σαββίδης βολτάρουν στην Ερμού, όταν γίνονται μάρτυρες βίαιης σύλληψης τουριστριών με μίνι. Στην ΤΕΔ γίνεται συμβούλιο παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, ώστε να κοπεί από το πρόγραμμα κάθε πλάνο όπου εμφανίζεται γυναίκα με μίνι φούστα.

ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ

Supermarket sweep

Mega 18.40

Τρία ζευγάρια διαγωνίζονται μεταξύ τους σε διασκεδαστικά παιχνίδια αλλά και απίθανες ερωτήσεις. Ο Tonis Sfinos κάνει παιχνίδι με όλους και με όλα, βάζει συνεχώς νέες προκλήσεις στους παίκτες και τους προτρέπει με την ανεξάντλητη ενέργειά του να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία! Το ζευγάρι που θα καταφέρει να κάνει τον μεγαλύτερο λογαριασμό στο «ταμείο» κερδίζει το έπαθλο των 1.500 ευρώ!

ΕΚΠΟΜΠΗ

Προσωπικά

ΕΡΤ1 23.00

Η ζωή του Λάκη Γαβαλά, του ανθρώπου που γνωρίζει τον χώρο της μόδας όσο λίγοι, έχει επιτυχίες, δόξα, αναγνώριση, λάμψη και ανατροπές. Το πατρικό του σπίτι βρισκόταν μόλις 250 μέτρα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρέθηκε κρατούμενος πριν από μερικά χρόνια, επί 15 μήνες. Μιλάει για τους γονείς του και την πειθαρχία που επέβαλλε στα παιδιά ο πατέρας του, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να μάθει στον γιο του τη δουλειά στο μαρμαράδικο που είχε.