ΤΑΙΝΙΑ

The International

ΣΚΑΪ 22.00

Η τράπεζα έχει το πρόσωπο του πραγματικού «κακού» της ιστορίας που σκηνοθέτησε ο Γερμανός Τομ Τίκβερ («Τρέξε, Λόλα, τρέξε»). Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από την άνοδο και την πτώση της Bank of Credit and Commercial International που ιδρύθηκε στο Πακιστάν στη δεκαετία του 1970 και σύντομα μετατράπηκε σε μεγάλη επιχείρηση ξεπλύματος χρήματος. Κοσμοπολίτικης κοψιάς, καθότι γυρισμένο σε διάφορες χώρες της κόσμου (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική, Τουρκία), το φιλμ έχει σε πρώτο πλάνο έναν μοναχικό πράκτορα της Ιντερπόλ (Κλάιβ Οουεν, στη φωτογραφία) που αποφασίζει να πολεμήσει το ακλόνητο σύστημα μιας τράπεζας που χρησιμοποιεί δόλιους τρόπους για να αυξήσει τα κέρδη της. Ως ταινία διακρίνεται από μια αύρα ρετρό, παρόμοια με τις «Τρεις μέρες του Κόνδορα» ή την «Υπόθεση Πάραλαξ» που έγραψαν ιστορία στην δεκαετία του ’70 μιλώντας για τη σκοτεινή δράση παρακρατικών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμπρωταγωνιστεί η Ναόμι Γουότς. Παραγωγή: ΗΠΑ / Αγγλία / Γερμανία, 2009 (118′) ***

ΣΕΙΡΕΣ

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1 22.00

Ο ερχομός της Αποκριάς μοιάζει ιδανικός για να μπορέσει ο Αγγελος να αναπληρώσει τις στερήσεις στις οποίες τον υποχρέωσε ο εγκλεισμός της ανεμοβλογιάς. Δυσκολεύεται όμως να βρει διαθέσιμους τόσο τον κολλητό του τον Λούη όσο και τη Σοφία. Ετσι, σκαρώνει με τον Χάρη νέες σκανταλιές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η προσπάθεια να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στη γιαγιά Ερμιόνη, που περνάει «τις κλειστές της», και τον κύριο Λάζαρο, τον μακεδονομάχο.

Σχεδόν ενήλικες

Mega 23.00

Αλλάζουν και σοβαρεύονται οι σχεδόν ενήλικες. Λίγο πριν από τα γενέθλιά της, η Νικόλ, μην μπορώντας να πληρώσει πλέον το ενοίκιο, αποφασίζει να μετακομίσει στο σπίτι της Αναστασίας. Στο «Αρπαξέ το» επικρατεί ανησυχία στους υπαλλήλους, λόγω της επέκτασης. Ο Θωμάς καταφέρνει να εξασφαλίσει θέσεις για εκείνον και την Ελενα, στη Θεσσαλονίκη.