Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα του δημοφιλούς ριάλιτι παιχνιδιού «The Bachelor» της Σουηδίας. Στο νησί κατέφτασε το περασμένο Σαββατοκύριακο η 75μελής αποστολή της παραγωγής με τη σφραγίδα της αμερικανικής Warner Bros, αποτελούμενη από την ομάδα των τεχνικών και τους συμμετέχοντες του παιχνιδιού. Ο εργένης πρωταγωνιστής και οι 18 παίκτριες, εγκαταστάθηκαν σε πολυτελή έπαυλη στη Φιλέρημο ενώ τα μέλη της παραγωγής σε πολυτελές ξενοδοχείο. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες όπου θα συνδράμει και ιατρικός σύμβουλος λόγω της πανδημίας.  

Ιδέες για την Ελευσίνα

Παράταση ως τις 12 Απριλίου δίνει η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα σε όσους θέλουν να καταθέσουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις για τη διοργάνωση που ως γνωστόν μετατέθηκε για το 2023. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες, φορείς και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής μαθαίνουμε ότι έχουν κατατεθεί περί τις 200 προτάσεις και οι υπεύθυνοι κρίνοντας από το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και τις ερωτήσεις που υποβάλλουν εκτιμούν ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία οι προτάσεις θα έχουν ξεπεράσει τις 500.

Μόδα και λαογραφία

Πώς εντάσσεται η μόδα μέσα σε ένα λαογραφικό μουσείο; Η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας  προσκαλεί την Ιωάννα Παπαντωνίου, πρόεδρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και την Αγγελική Γιαννακίδου, πρόεδρο και διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης για να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους γύρω από την ενδυματολογική και μουσειολογική έρευνα που έχουν κάνει για την παρουσίαση του ενδύματος στα δύο μουσεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται διαδικτυακά  στην πλατφόρμα Zoom αύριο στις 19.00. Απαιτείται εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση kanari4pli@gmail.com.