ΤΑΙΝΙΑ

Barbara

ΕΡΤ2 22.00

Θρυμματίζοντας κάθε ακαδημαϊκό κανόνα που συνήθως ακολουθείται στις κινηματογραφικές βιογραφίες, ο Ματιέ Αμαλρίκ – ως σκηνοθέτης, γιατί παίζει κιόλας – επιχειρεί ένα παράξενο πείραμα χημείας μυθοπλασίας – ντοκουμέντου και ταινίας μέσα στην ταινία, που μπορεί μεν σε κάποια σημεία να μπερδεύει, δεν παύει όμως στιγμή να κινεί την περιέργεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είσαι βέβαιος αν αυτό που βλέπεις αφορά την Barbara ή την ίδια την ηθοποιό που την υποδύεται, τη Ζαν Μπαλιμπάρ, σε έναν ρόλο που είναι πολύ πιθανόν να τη στιγματίσει για πολύ καιρό. Σε άλλες στιγμές δεν είσαι βέβαιος αν η γυναίκα που βλέπεις στην οθόνη είναι η Barbara ή η Μπαλιμπάρ. Αλλά το περίεργο είναι ότι στο τέλος νιώθεις μια παράξενη ικανοποίηση, μια αίσθηση πληρότητας για το πρόσωπο που σε απασχόλησε επί ένα δίωρο, χωρίς όμως να έχεις δει για αυτό τα πάντα, από το Α ως το Ω. Παραγωγή: Γαλλία, 2017. (91′) ***

ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ

Supermarket sweep

MEGA 18.40

Τρία ζευγάρια διαγωνίζονται μεταξύ τους σε διασκεδαστικά παιχνίδια, αλλά και απίθανες ερωτήσεις. Ο Tonis Sfinos κάνει παιχνίδι με όλους και με όλα, βάζει συνεχώς νέες προκλήσεις στους παίκτες και τους προτρέπει με την ανεξάντλητη ενέργειά του να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία! Το ζευγάρι που θα καταφέρει να κάνει τον μεγαλύτερο λογαριασμό στο «ταμείο» κερδίζει το έπαθλο των 1.500 ευρώ!

ΣΕΙΡΕΣ

Λούφα και παραλλαγή

ΕΡΤ1 19.00

Ο Λάμπρου συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει μια ελληνική σειρά ανάλογη της «Λάσι». Αναθέτει στον Σαββίδη να γράψει το σενάριο και αρχίζει να ψάχνει για το κατάλληλο σκυλί. Αυτό τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες. Την ίδια ώρα ο Μπαλούρδος αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το εγκεφαλικό της κυρίας Ντιντής, μετατρέποντας το σπίτι της σε «γκαρσονιέρα» που νοικιάζει στους φαντάρους.

Εξαψη

MEGA 21.00

Η εμφάνιση του Ορφέα φέρνει στη Μαρίνα μνήμες που την ταράζουν. Η Τζόυ συνεχίζει να αγνοείται. Η Εβίτα, στα όρια της κατάρρευσης. Οι απαιτήσεις του παντοπωλείου κάνουν την Κλαίρη να χρωστάει στον προμηθευτή της. Ο Γιάννος προσφέρεται να τη βοηθήσει οικονομικά. Η Ιριδα πιέζει τον Τζώρτζη να ασχοληθεί με την οικογενειακή κρίση. Ο Μηνάς έρχεται αντιμέτωπος με τη Μαρίνα όταν εκείνη μαθαίνει ότι γνώριζε τη Βίκυ πριν από το ατύχημα. Ο Γιάννος εμφανίζεται για πρώτη φορά σε συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών.