ΣΕΙΡΑ

Εξαψη

Mega 21.00

Η Κλαίρη δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια της Αγάπης. Ο Γιάννος την παρηγορεί και η κατάσταση, μεταξύ τους, μπερδεύεται. Η Βίκυ φοβάται ότι αυτός που προσπάθησε να τη σκοτώσει, ίσως ξαναχτυπήσει. Ο Αλέξανδρος ανησυχεί για την κατάσταση υγείας της Εβίτας. Η Τζόυ αποφασίζει να συναντήσει τον Κωστή, για να μάθει την αλήθεια από κάποιον που εμπιστεύεται. Ο Ορφέας ανακρίνει ξανά τον Νικηφόρο και του αποσπά μια πολύ σημαντική πληροφορία. Ενας ακόμη πιθανός ένοχος, έρχεται στην επιφάνεια.

ΤΑΙΝΙΑ

The Florida Project

ΕΡΤ2 22.00

Στο Ορλάντο της Φλόριντα, δίπλα στην Ντίσνεϊλαντ, ένα ανήλικο κορίτσι (Μπρούκλιν Πρινς) μεγαλώνει μέσα στη φτώχεια και την αδιαφορία μιας «τελειωμένης», νεαρής μητέρας (Μπρία Βινάιτε) και σε ένα άθλιο μοτέλ. Δεν χάνει όμως ποτέ το χαμόγελό της. Η αντιδιαστολή του άθλιου κόσμου του μοτέλ με τον λαμπερό παιδικό παράδεισο του κόσμου της Ντίσνεϊ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, έχει φυσικά ενδιαφέρον γιατί αυτό είναι ένα πρόσωπο της Αμερικής που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στο σινεμά. Παρά την αδιαμφισβήτητη σοβαρότητα του θέματός της, η ταινία του Σον Μπέικερ νιώθεις ότι σιγά – σιγά βυθίζεται στη μονοτονία της επανάληψης. Υπήρξε υποψήφια για το Οσκαρ β’ ρόλου για τη δουλειά του Γουίλεμ Νταφόε ο οποίος υποδύεται τον καλόκαρδο επιστάτη του μοτέλ όπου διαμένουν. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2017 (115′) **

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Βροντερή ψυχή

ΕΡΤ2 00.00

To μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Βροντερή Ψυχή» αφηγείται την αληθινή ιστορία του καθηγητή της μουσικής Κόνραντ Τζόνσον και της θρυλικής Φανκ μπάντας Κασμίρ (Kashmere Stage Band, KSB). Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’70, την εποχή που είναι της μόδας οι αφρό αφάνες, τα πλισέ πουκάμισα και το στυλ των Τζέιμς Μπράουν και Μπούτσι Κόλινς, σε ένα γυμνάσιο για μαύρους στο Χιούστον, που επρόκειτο να γράψει ιστορία.