Mε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εισέρχονται δυναμικά στη ζωή των οδηγών, ιδίως στην ευρωπαϊκή αγορά, μια έρευνα ενισχύει αυτήν τη δυναμική στροφή των μελλοντικών αγοραστών στα οχήματα με αμιγώς ηλεκτροκίνηση. Η έρευνα διεξήχθη από τη Nissan, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το 70% των ευρωπαίων οδηγών θα στρεφόταν στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και μάλιστα θα μπορούσε να είναι το επόμενο αυτοκίνητό τους. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που θα το επέλεγαν είναι το «πράσινο» αποτύπωμα και η οικολογική τεχνολογία που φέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα. H συγκεκριμένη έρευνα καταρρίπτει αρκετούς μύθους, όπως ότι δεν θα αγόραζαν ένα ηλεκτρικό επειδή η φόρτιση αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία κ.ά.

Εξίσου σημαντικό, ότι η ιαπωνική φίρμα, που διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχώρισε τους ερωτηθέντες σε αυτούς που έχουν ηλεκτρικό και σε αυτούς με ένα άλλο μοντέλο (βενζίνης ή ντίζελ).

Ετσι, η ικανοποίηση των οδηγών που έχουν ήδη ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% των συγκεκριμένων κατόχων να δηλώνουν ότι η μετάβαση στο ηλεκτρικό ΙΧ ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό,τι ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αλλά και το 97% των οδηγών ηλεκτρικών δήλωσαν ότι η μετάβαση από τα μοντέλα βενζίνης στα ηλεκτρικά δεν τους προβλημάτισε και ήταν όπως το περίμεναν. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η οδήγηση είναι απολαυαστική, ενώ το 31% αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που το αγόρασαν, δεν ήταν μόνο ότι προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά τους δελέασε και η προηγμένη τεχνολογία που συνοδεύει τα συγκεκριμένα μοντέλα.