Οι ναυαρχίδες πατάνε σε γερό εμπορικό έδαφος και αυτό καταδεικνύουν οι πρεμιέρες των εταιρειών που ποντάρουν στα συγκεκριμένα μοντέλα, τα οποία ενισχύονται από όλα τα τεχνολογικά στοιχεία, έχοντας ως πρωταγωνιστή τις plug-in υβριδικές εκδοχές τους. Η Citroen καταθέτει τη δική της πρόταση, το ολοκαίνουργιο C5 X, που εκ πρώτης όψεως ξεχωρίζει από την προχωρημένη εμφάνισή του, συνδυάζοντας την πολυτελή φινέτσα με τα στοιχεία από τρεις κατηγορίες, των σεντάν, των SUV και των στέισον μοντέλων. Τρία σε ένα, λοιπόν, το νέο C5 X, που φροντίζει να καλύψει ένα μεγάλο εύρος πελατών, με την αρχή να γίνεται με την πλούσια γκάμα κινητήρων και εκδόσεων. Ειδικότερα, το νέο C5 X θα είναι διαθέσιμο τόσο σε βενζινοκινητήρες όσο και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, που πλέον δεν απουσιάζουν κάτω από τα καπό των περισσότερων μοντέλων της γαλλικής φίρμας.

ANETO – KAINOTOMO.Το C5 X, όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα, είναι πρακτικό όπως ένα στέισον και για αυτόν τον λόγο και θα μπει στις λίστες των προτιμόμενων μοντέλων των οικογενειαρχών. Εχει στοιχεία από SUV, μια και η καμπίνα του είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, και το ίδιο ισχύει και για τη θέση οδήγησης, που παρέχει στον οδηγό καλή περιμετρική ορατότητα, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο του νέου C5 Χ – 2.785 χιλιοστά – φροντίζει ώστε να υπάρχει μεγάλος χώρος για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες . Το μήκος του αυτοκινήτου ορίζεται στα 4.80 μετρα και το ύψος στα 1.48 μέτρα.

Το νέο ταμπλό φέρει και μια οθόνη 12 ιντσών με τεχνολογία αφής που υποστηρίζει το σύστημα infotainment, ενώ μέσα στην καμπίνα θα μπορεί κανείς να βρει 4 θύρες USB Type C και σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone. Ο χώρος φόρτωσης αγγίζει τα 545 λίτρα, ενώ υπερδιπλασιάζεται στα 1.640 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Στις τεχνολογικές καινοτομίες ξεχωρίζουν το Extended Head Up Display, το σύστημα προβολής των λειτουργιών στο οπτικό πεδίο του οδηγού εμπρός στο παρμπρίζ, αλλά και το Citroen Advanced Comfort, η ανάρτηση που προσφέρει υψηλότατα επίπεδα άνεσης. Το γαλλικό μοντέλο θα προσφέρεται, μεταξύ, άλλων και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, με ισχύ έως 225 ίππους. Η παλέτα των κινητήριων συνόλων του νέου C5 X θα αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η plug-in υβριδική έκδοση θα αποδίδει 225 άλογα και θα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα με μέγιστη τελική τα 135 χλμ./ώρα.