ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗ VOLVO

Η Volvo κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 40,8% το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μάλιστα, αυτό ήταν το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της – συνολικά διέθεσε 185.698 αυτοκίνητα. Μόνο τον Μάρτιο, η σουηδική φίρμα διέθεσε 75.315 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, αύξηση 62,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η ΜΙΝΙ ΛΑΝΣΑΡΕΙ

ΤΟ CAR SHARING

Το car sharing (η κοινή χρήση-διαμοιρασμός του αυτοκινήτου) είναι το μέλλον για τη χρήση του αυτοκινήτου, και όπως φαίνεται το αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες. Ηδη, η Mini λανσάρει το Mini sharing, που είναι διαθέσιμο στη Γερμανία και την Ολλανδία από τις αρχές Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του 2021. Στόχος, τα μέλη της οικογένειας αλλά και οι φίλοι να διαμοιράζονται το αυτοκίνητο χάρη σε μια εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιείται για κράτηση, ξεκλείδωμα και κλείδωμα του οχήματος κ.ά.

ΤΟ HYUNDAI KONAN

ΜΕ 280 ΙΠΠΟΥΣ

Η Ηyundai εμπλουτίζει συνεχώς τις εκδόσεις των μοντέλων της και μεταξύ αυτών προβλέπει μια πολύ ισχυρή σε επιδόσεις έκδοση του SUV της Kona. Συγκεκριμένα, η έκδοση N θα προσφέρεται με δίλιτρο κινητήρα που θα αποδίδει 280 ίππους και θα συνδυάζεται με οκτάρι αυτόματο κιβώτιο. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει.

ΝΕΟ PANDA

ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΜΕ 3 ΕΥΡΩ/100 ΧΛΜ.

To ανανεωμένο Fiat Panda προσφέρεται σε νέα έκδοση με κινητήρα φυσικού αερίου, που υπόσχεται χαμηλό κόστος καυσίμου (περίπου 3 ευρώ για κάθε 100 χλμ.), διαθέτει δεξαμενές 12 κιλών για το φυσικό αέριο, αλλά και ρεζερβουάρ βενζίνης 35 λίτρων. Η συνολική αυτονομία είναι άνω των 750 χλμ. Ο κινητήρας του 0,9 λίτρου έχει απόδοση 80 ίππων. Κοστίζει 12.650 ευρώ, ενώ χάρη στη χαμηλή εκπομπή CO2 το μοντέλο απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας.